back to top
32.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Γ. Οικονόμου: Με την ανοχή ΣΥΡΙΖΑ η “σχολή” των συκοφαντικών επιθέσεων Πολάκη

Διαβάστε επίσης

Την απάντηση του βουλευτή Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Οικονόμου έφερε το άγριο bullying του Παύλου Πολάκη σε βάρος συνεργάτιδας του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με συνεπακόλουθο τη διαγραφή Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.  Το απαράδεκτο επεισόδιο ήρθε λίγες ημέρες μετά από την προκλητικά σεξιστική επίθεση του ιδίου εναντίον της βουλευτού του κυβερνώντος κόμματος Μαρίας Συρεγγέλα, λέγοντάς της «βούλωσ’ το» και «να πάει να κάνει καμιά δουλειά».

Ο κ. Οικονόμου παρότι εξέφρασε την ελπίδα να εκλείψει το φαινόμενο αυτών των απαξιωτικών επιθέσεων, δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξάλειψή τους από τον πολιτικό λόγο, γενικότερα. Επέκρινε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την ανοχή του εξέθρεψε τον εχθροπαθή “πολακισμό”.

«Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη αυτής της συμπεριφοράς, των χαρακτηρισμών και των αλλεπάλληλων επιθέσεων, θέλω να πω μακάρι να εκλείψει ο “πολακισμός”, αλλά διατηρώ πολύ μεγάλες επιφυλάξεις. Μένει να το δούμε…. Γιατί, όταν τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα ανέχονται και εκτρέφουν επί χρόνια τέτοιου είδους εκφράσεις,  συμπεριφορές και τέτοιες πολιτικές περσόνες, χωρίς να τις  αντιμετωπίζουν δραστικά μόλις εμφανίζονται, αυτό έχει ως συνέπεια να  δημιουργούνται “σχολές” μέσα σε αυτά. Η συκοφαντική επιθετικότητα, η τοξικότητα του κ. Πολάκη είχαν δημιουργήσει ολόκληρη “σχολή” μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, βεβαίως με την ανοχή του για μια σειρά από λόγους, που κατέληξαν να πάρουν υπαρξιακές διαστάσεις και χαρακτηριστικά»  δήλωσε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος στον Αθήνα 984 και στον Απόστολο Χονδρόπουλο.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι: «Η πολιτική αντιπαράθεση οφείλει να είναι σκληρή, κυρίως σε ζητήματα μείζονος σημασίας και η αντιπολίτευση πρέπει ομοίως να ασκεί πίεση στην κυβέρνηση. Υπάρχουν όμως όρια, που προσωπικά θεωρώ ότι τα θέτουν η αξιοπρέπεια και η αλήθεια. Από τη στιγμή που καταστρατηγούνται  συγκροτούνται “σχολές” και στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό συνιστούσε πλειοψηφικό ρεύμα τα προηγούμενα χρόνια. Ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα..ο χρόνος  θα δείξει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα