back to top
28.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

28.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Νέοι επικεφαλής στην Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Διαβάστε επίσης

Τoυς νέους επικεφαλής της Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ενέκρινε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Ισμήνη Κριάρη αναλαμβάνει τη θέση της προέδρου της Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ο Πέτρος Δρακάκης στην θέση του αντιπροέδρου και του ο Γεώργιος Πάντου στην θέση του αναπληρωτή προέδρου της Αρχής

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» για το πρόσωπο του προέδρου και του αντιπροέδρου και αρνητικά για το πρόσωπο του αναπληρωτή προέδρου. Θετική ψήφο έδωσε το ΠΑΣΟΚ για τους δύο πρώτους και αρνητική για τον τρίτο. «Παρών» ψήφισε το ΚΚΕ, «όχι» η Ελληνική Λύση, θετικά τοποθετήθηκε η Νέα Αριστερά για τους δύο πρώτους και αρνητικά για τον τρίτο, «όχι» ψήφισε η Νίκη, «όχι» η Πλεύση Ελευθερίας και «όχι» οι «Σπαρτιάτες.

Ο Υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης έδωσε απαντήσεις και για την απόσυρση της υποψηφιότητας της Αικατερίνης Φουντεδάκη καθώς η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποφασίζει με βάση τις κομματικές ισορροπίες και πως πήρε πίσω την υποψηφιότητα επειδη η κ Φουντεδάκη ήταν εισηγήγρια στο νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Απαντώντας ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού τόνισε ότι τιμά την κ. Φουντεδάκη, παραδέχθηκε ότι αποφάσισε κι ο ίδιος να εισηγηθεί την αλλαγή, διότι είχε αρχίσει να προκαλείται πράγματι και λόγω απόψεων βουλευτών της ΝΔ και λόγω δημοσιευμάτων, πολιτικό ζήτημα, κάτι που αν δεν είχε εκτιμηθεί θα δημιουργούσε πρόβλημα στο έργο της Αρχής, η οποία πρέπει να είναι απερίσπαστη από πολιτικού τύπου ζητήματα.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα