back to top
32.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Την Κάμαλα Χάρις στηρίζει και ο Μπαράκ Ομπάμα

Διαβάστε επίσης

Κάπως καθυστερημένα αλλά με έντονο τρόπο ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ Ομπάμα ανακοίνωσαν επισήμως τη στήριξη τους στην Κάμαλα Χάρις για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών.

Όπως ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους της προεκλογικής εκστρατείας της Χάρις ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε : «Τηλεφωνήσαμε για να πούμε ότι η Μισέλ και εγώ δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για τη στήριξή μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περάσεις αυτές τις εκλογές και να μπεις στο Οβάλ Γραφείο».

«Δεν μπορώ να κάνω αυτό το τηλεφώνημα χωρίς να πω στο κορίτσι μου, την Καμάλα: Είμαι περήφανη για σένα», είπε με τη σειρά της η Μισέλ και πρόσθεσε. «Όλο αυτό θα είναι ιστορικό».

Επί ημέρες ο Μπαράκ Ομπάμα τήρησε σιγή ιχθύος σχετικά με το πρόσωπο που θα επέλεγε  διαδεχόταν τον Τζο Μπάιντεν.

Μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την προεκλογική εκστρατεία, ο Ομπάμα τηρούσε σιγήν ιχθύος ως προς τις προθέσεις του απέναντι στο πρόσωπο που ο Αμερικανός πρόεδρος έχρισε διάδοχό του. Η σιωπή αυτή ερμηνεύθηκε ως ένδειξη προτίμησης από τον Ομπάμα μιας ανοικτής αναμέτρησης για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών, στο συνέδριο του Αυγούστου στο Σικάγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NBC, επικαλούμενου άτομα με γνώση των σχετικών συζητήσεων, ο Ομπάμα είχε εκφράσει σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες την πλήρη στήριξή του στην υποψηφιότητα της Χάρις και βρισκόταν σε τακτική επαφή μαζί της.

Έκτοτε, δεκάδες κορυφαία στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος, μεταξύ αυτών οι Κλίντον και η πρώην πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι, έχουν πάρει θέση ανοιχτά στο πλευρό της 59χρονης Χάρις.

Πηγή: Guardian

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα