back to top
32.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Με τη Γεωργία Δαμασιώτη και την Άννα Ντουντουνάκη στην κολύμβηση για τα προκριματικά των 100μ. πεταλούδας που αρχίζουν αυτή την ώρα, συνεχίζονται οι σημερινές ελληνικές συμμετοχές στην Ολυμπιάδα. Νωρίτερα, την πρόκριση για τα προημιτελικά, που θα διεξαχθούν την Τρίτη εξασφάλισε ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη προκριματική σειρά του μονού σκιφ ανδρών της κωπηλασίας, με χρόνο 7:01.79.

Συμμετοχές έχουμε ακόμα σε Ενόργανη Γυμναστική, Τένις, Σκοποβολή, Επιτραπέζια αντισφαίριση, Υδατοσφαίριση και Καλαθοσφαίριση. Ο Αθήνα 9.84 καθημερινά 3 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα σε ειδική εκπομπή θα μεταδίδει πλούσια ρεπορτάζ με όλες τις αθλητικές εξελίξεις στο Παρίσι. Από χθες βράδυ, πάνω από το Παρίσι ίπταται σε αερόστατο η Ολυμπιακή Φλόγα, ο βωμός της οποίας άναψε στον κήπο του Κεραμεικού, αποκορύφωμα της εντυπωσιακής τελετής έναρξης, των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων.

“Ήταν μια τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων που δεν έμοιαζε με καμιά άλλη” συμφωνούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τη μεγάλη γιορτή που έστησαν οι Γάλλοι και τονίζουν, ότι η δυνατή βροχή δεν κατάφερε να σταματήσει μια εκδήλωση που είχε έντονη γαλλική «σφραγίδα». Η ιδέα των διοργανωτών να μεταφέρουν την τελετή έναρξης από το στάδιο στην πόλη και μάλιστα στο ποτάμι του Παρισιού ήταν εντυπωσιακή, υπογραμμίζουν.

Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Κόρινθο λόγω τροχαίου στην Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου. Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά όπου μαζικά αναχωρούν οι αδειούχοι για τα νησιά. Πολύ αυξημένη η κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους περιμετρικά του λιμανιού.

Για “οικονομικό στραγγαλισμό των δήμων” μιλά σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος τονίζει ότι η κυβέρνηση, παρά τους ύμνους στους αποκεντρωμένους θεσμούς, όχι μόνο δεν κατάργησε τους μνημονιακούς περιορισμούς, αλλά θεσμοθέτησε και νέες ρυθμίσεις που οδηγούν και στην πλήρη απαξίωση του θεσμού. Για παράδειγμα αναφέρει τον αποκλεισμό των δήμων από τα έσοδα του τέλους ανθεκτικότητας, την επιβολή άμεσης καταβολής – και αναδρομικά – του τέλους ταφής των απορριμμάτων, συνολικού ύψους 240 εκατ. ευρώ για το 2024, ενώ δεν έχει καλύψει το κόστος που προκύπτει από τις αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα των εργαζομένων που αποφασίστηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για την περιφέρεια της Κρήτης και σε περιοχές του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Χθες εκδηλώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 4.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους στην Καλιφόρνια λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από την Τετάρτη και συνεχίζει να ενισχύεται επικίνδυνα παρά την επέμβαση 1.700 πυροσβεστών. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο κομητείες που απειλούνται από τις φλόγες, για να επιταχυνθεί η δράση των αρχών.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα