back to top
32.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στο Παρίσι χτυπά η καρδιά του αθλητισμού, τυπικά σήμερα, πρώτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Την πρόκριση για τα προημιτελικά, που θα διεξαχθούν την Τρίτη εξασφάλισε ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη προκριματική σειρά του μονού σκιφ ανδρών της κωπηλασίας, με χρόνο 7:01.79. 

Άσχημη μέρα για την Άννα Ντουντουνάκη και τη Γεωργία Δαμασιώτη που αποκλείστηκαν από τη συνέχεια των 100 μέτρων πεταλούδας, καθώς δεν κατάφεραν να βρεθούν στους 16 καλύτερους χρόνους, που πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά. Η Ντουντουνάκη πήρε την 19η θέση και η Δαμασιώτη την 23η.  

Συμμετοχές έχουμε ακόμα σε Ενόργανη Γυμναστική, με τον Λευτέρη Πετρούνια σε λίγη ώρα στους κρίκους, Τένις, Σκοποβολή, Επιτραπέζια αντισφαίριση, Υδατοσφαίριση και Καλαθοσφαίριση. Ο Αθήνα 9.84 καθημερινά 3 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα σε ειδική εκπομπή θα μεταδίδει πλούσια ρεπορτάζ με όλες τις αθλητικές εξελίξεις στο Παρίσι. 

Από χθες βράδυ, πάνω από το Παρίσι ίπταται σε αερόστατο η Ολυμπιακή Φλόγα, ο βωμός της οποίας άναψε στον κήπο του Κεραμεικού, αποκορύφωμα της εντυπωσιακής τελετής έναρξης, των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων.  

“Ήταν μια τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων που δεν έμοιαζε με καμιά άλλη” συμφωνούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τη μεγάλη γιορτή που έστησαν οι Γάλλοι και τονίζουν, ότι η δυνατή βροχή δεν κατάφερε να σταματήσει μια εκδήλωση που είχε έντονη γαλλική «σφραγίδα». Η ιδέα των διοργανωτών να μεταφέρουν την τελετή έναρξης από το στάδιο στην πόλη και μάλιστα στο ποτάμι του Παρισιού ήταν εντυπωσιακή, υπογραμμίζουν.  

Στο μεταξύ, κατά μέσον όρο 7 στα 10 τρένα υψηλής ταχύτητας θα κινούνται στη διάρκεια της σημερινής ημέρας στη Γαλλία στον βόρειο, τον δυτικό και τον νοτιοδυτικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας, όπως ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων, μία ημέρα μετά τις ενέργειες δολιοφθοράς κατά του σιδηροδρομικού δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας, πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων προέβλεψε επίσης μέσες καθυστερήσεις μίας ως δύο ωρών στους τρεις αυτούς σιδηροδρομικούς άξονες, σημειώνοντας επίσης ότι η κυκλοφορία “στον βόρειο άξονα” εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα. 

“Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο βασικός πυλώνας της  νέας Αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος” τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών. Καλεί εκ νέου τους συνυποψηφίους του για την προεδρία του κόμματος να δεσμευτούν ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, κάνοντας λόγο για ηθική δέσμευση προς τον κόσμο της παράταξης. Παράλληλα διαμηνύει, σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές κάλπες ότι το ΠΑΣΟΚ και ο κόσμος του δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε ανάμειξη τρίτων με σκοπό τη χειραγώγηση της βούληση της πλειοψηφίας, “παρόλο που στο παρελθόν έγιναν τέτοιες προσπάθειες” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης 

Για “οικονομικό στραγγαλισμό των δήμων” μιλά σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος τονίζει ότι η κυβέρνηση, παρά τους ύμνους στους αποκεντρωμένους θεσμούς, όχι μόνο δεν κατάργησε τους μνημονιακούς περιορισμούς, αλλά θεσμοθέτησε και νέες ρυθμίσεις που οδηγούν  και στην πλήρη απαξίωση του θεσμού. Για παράδειγμα αναφέρει τον αποκλεισμό των δήμων από τα έσοδα του τέλους ανθεκτικότητας, την επιβολή άμεσης καταβολής – και αναδρομικά – του τέλους ταφής των απορριμμάτων, συνολικού ύψους 240 εκατ. ευρώ για το 2024, ενώ δεν έχει καλύψει το κόστος που προκύπτει από τις αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα των εργαζομένων που αποφασίστηκαν τον τελευταίο χρόνο. 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για την περιφέρεια της Κρήτης και σε περιοχές του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Χθες εκδηλώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές.  

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα