32.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σοκ στο Ολυμπιακό Χωριό του Παρισιού, καθώς έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου ενός εκ των προπονητών πυγμαχίας των Νήσων Σαμόα. Πρόκειται για τον Ελίκα Φατουπαΐτο, ο οποίος φέρεται να υπέστη καρδιακή προσβολή και έχασε τη ζωή του. Παρά την άμεση επέμβαση του ιατρικού προσωπικού που βρίσκεται στο Ολυμπιακό Χωριό δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Στις ελληνικές συμμετοχές, ήττα για την εθνική ομάδα πόλο γυναικών που αγωνίστηκε έπειτα από 16 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι ΗΠΑ, επικράτησαν με σκορ 15-6.

Νωρίτερα ο Λευτέρης Πετρούνιας πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στα προκριματικά των κρίκων αποσπώντας 14.800 βαθμούς. Αμέσως μετά την προσπάθειά του μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πετρούνιας τόνισε ότι θύμωσε με την επίδοσή του, αλλά τα καλύτερα έρχονται στον τελικό.

Την πρόκριση για τα προημιτελικά, που θα διεξαχθούν την Τρίτη εξασφάλισε ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη προκριματική σειρά του μονού σκιφ ανδρών της κωπηλασίας, με χρόνο 7:01.79.

Άσχημη μέρα για την ομάδα της κολύμβησης. Η  Άννα Ντουντουνάκη και η Γεωργία Δαμασιώτη αποκλείστηκαν από τη συνέχεια των 100 μέτρων πεταλούδας, καθώς δεν κατάφεραν να βρεθούν στους 16 καλύτερους χρόνους, που πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά. Και η ομάδα 4×100 ελεύθερου ανδρών τερμάτισε όγδοη στην δεύτερη προκριματική σειρά  και αποκλείστηκε από τον τελικό του αγωνίσματος.

Η δις Ολυμπιονίκης στο Ρίο, Άννα Κορακάκη και η Χριστίνα Μόσχη δεν τα κατάφεραν στον προκριματικό των 10 μέτρων αεροβόλου πιστολιού και αποκλείστηκαν από τον τελικό. Η Μόσχη κατέλαβε την 29η θέση με 569 βαθμούς και η Κορακάκη εγκατέλειψε την προσπάθειά της ενώ είχε αρχίσει την τέταρτη σειρά βολών.

Συμμετοχές έχουμε ακόμα σε Τένις, Επιτραπέζια αντισφαίριση και Καλαθοσφαίριση με την εθνική μπάσκετ ανδρών που αντιμετωπίζει στις 10 το βράδυ τον Καναδά. Ο Αθήνα 9.84 καθημερινά 3 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα σε ειδική εκπομπή θα μεταδίδει πλούσια ρεπορτάζ με όλες τις αθλητικές εξελίξεις στο Παρίσι.

Από χθες βράδυ, πάνω από το Παρίσι ίπταται σε αερόστατο η Ολυμπιακή Φλόγα, ο βωμός της οποίας άναψε στον κήπο του Κεραμεικού, αποκορύφωμα της εντυπωσιακής τελετής έναρξης, των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων. 

«Ήταν σίγουρα κάτι πολύ εντυπωσιακό. Κάποια πράγματα αισθητικά μπορεί να μην μας άρεσαν, αλλά ήταν μία πολύ καλή προσπάθεια» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Παρίσι, αναφερόμενος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών.

“Ήταν μια τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων που δεν έμοιαζε με καμιά άλλη” συμφωνούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τη μεγάλη γιορτή που έστησαν οι Γάλλοι και τονίζουν, ότι η δυνατή βροχή δεν κατάφερε να σταματήσει μια εκδήλωση που είχε έντονη γαλλική «σφραγίδα». Η ιδέα των διοργανωτών να μεταφέρουν την τελετή έναρξης από το στάδιο στην πόλη και μάλιστα στο ποτάμι του Παρισιού ήταν εντυπωσιακή, υπογραμμίζουν. 

Δεν μπορεί να αποκλείσει ανάμειξη ξένης χώρας στις ενέργειες δολιοφθοράς που διαπράχθηκαν κατά του σιδηροδρομικού δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις των ταξιδιωτών την χθεσινή ημέρα της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. Η κίνηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία αναμένεται να επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα μέχρι τη Δευτέρα.

“Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο βασικός πυλώνας της  νέας Αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος” τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών. Παράλληλα διαμηνύει, σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές κάλπες ότι το ΠΑΣΟΚ και ο κόσμος του δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε ανάμειξη τρίτων με σκοπό τη χειραγώγηση της βούληση της πλειοψηφίας.

Για “οικονομικό στραγγαλισμό των δήμων” μιλά σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος τονίζει ότι η κυβέρνηση, παρά τους ύμνους στους αποκεντρωμένους θεσμούς, όχι μόνο δεν κατάργησε τους μνημονιακούς περιορισμούς, αλλά θεσμοθέτησε και νέες ρυθμίσεις που οδηγούν  και στην πλήρη απαξίωση του θεσμού.

Το εργαστήρι Τέχνης της Πέτρας του Σωματείου «Άνθη της Πέτρας» στα Λαγκάδια Γορτυνίας επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Μίλησε για μία τεράστια, επιστημονική, τεχνική και εθελοντική εργασία που χρειάζεται γενναία κρατική χρηματοδότηση ώστε να αναπτυχθεί.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο (κατηγορίας 4) για Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία. 

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί προεκλογικές συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους παραβλέποντας τη σύσταση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών μετά την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του.

Και ο καιρός… 

Αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι ισχυροί και θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 32 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα