back to top
32.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

32.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

“Δείκτης ώριμης δημοκρατίας είναι και η εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αναβάθμιση του οποίου δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις” αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του για το εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου. Τονίζει ότι “σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε σύμμαχοι και όχι αντίπαλοι με τον ιατρικό κόσμο και το υγειονομικό προσωπικό” και ευχαριστεί τους ιδιώτες γιατρούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας για να καλυφθούν όλα τα κενά των εφημεριών προσωρινά και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.  

Σε «διαρροές» σχετικά με θέμα Πολάκη, χωρίς να κατονομάζει κάποιον, απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, με μεταμεσονύκτια ανάρτησή του στο X. Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι ο Παύλος Πολάκης διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος λόγω συμπεριφοράς που δεν αρμόζει στο κοινοβούλιο, αλλά υποστηρίζει ότι “είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν. Και αυτό -για εκείνον όπως τονίζει- “είναι αδιαπραγμάτευτο”. 

Υπέρ των καθαρών λύσεων τάχθηκε το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. Όπως τόνισε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τους Κώστα Κορέλη και Βαγγέλη Σαρακινό, “τα ζητήματα συμπεριφοράς είναι και πολιτικά ζητήματα” και πέραν της διαγραφής από την κοινοβουλευτική ομάδα, ο Παύλος Πολάκης, θα έπρεπε να παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

“Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να γίνει ο πολιτικός χώρος, όπου κάθε πολίτης και κάθε στέλεχος θα μπορεί να εκφράσει τις ανησυχίες του ελεύθερα και να προσφέρει ενεργά” επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, σε άρθρο του στην Kontra News. Παράλληλα, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας ότι ο δήμος χάνει ζωτικής σημασίας αρμοδιότητες και χρηματοδοτείται με το σταγονόμετρο. 

Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά, που ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Αριάδα, της Αμφιλοχίας. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.  

“Η Χεζμπολάχ “ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές” μετά τη χθεσινή εκτόξευση ρουκέτας από το έδαφος του Λιβάνου που έπληξε γήπεδο στα υψίπεδα του Γκολάν, στοιχίζοντας τη ζωή 12 παιδιών και νέων” τόνισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ίσραελ Κατς σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Η Χεζμπολάχ πάντως αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για το πολύνεκρο χτύπημα. Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ ότι οποιασδήποτε δράση του στον Λίβανο “μπορεί να οδηγήσει στην επιδείνωση της αστάθειας, της έλλειψης ασφάλειας και του πολέμου στην περιοχή”. 

Και ο καιρός…  

Αίθριος στην Αττική. Άνεμοι ισχυροί και θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.  

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα