back to top
33.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

33.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Μπροστά στον κίνδυνο μιας γενικότερης ανάφλεξης βρίσκεται πάλι η Μέση Ανατολή, μετά την πολύνεκρη επίθεση με θύματα 12 παιδιά σε γήπεδο, στο κατεχόμενο από το Ισραήλ υψίπεδο του Γκολάν. Το Τελ Αβίβ θεωρεί υπεύθυνη την Χεζμπολάχ και προχώρησε ήδη σε αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις της στο Λίβανο, την ώρα που η σιιτική οργάνωση αρνείται κάθε ανάμειξη.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επέστρεψε σήμερα στο Ισραήλ, από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να παραστεί στη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας. Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε οποιοδήποτε δράση.
Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκεται η Χεζμπολάχ, δήλωσαν δύο πηγές ασφαλείας στο Ρόιτερς προσθέτοντας ότι η απομακρύνθηκε προληπτικά από μερικές σημαντικές τοποθεσίες για το ενδεχόμενο μιας πιθανής επίθεσης από το Ισραήλ.
“Δείκτης ώριμης δημοκρατίας είναι και η εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αναβάθμιση του οποίου δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις” αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του για τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου. Τονίζει ότι “σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε σύμμαχοι και όχι αντίπαλοι με τον ιατρικό κόσμο και το υγειονομικό προσωπικό”.
Σε «διαρροές» σχετικά με το θέμα Πολάκη, χωρίς να κατονομάζει κάποιον, απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στο X. Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι ο Παύλος Πολάκης διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος λόγω συμπεριφοράς που δεν αρμόζει στο κοινοβούλιο, αλλά υποστηρίζει ότι “είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν. Και αυτό -για εκείνον όπως τονίζει- “είναι αδιαπραγμάτευτο”.
Σχολιάζοντας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός τονίζει πως “δυστυχώς, και στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη, βλέπουμε το ίδιο έργο που είχαμε δει και επί Αλέξη Τσίπρα σε επανάληψη: Οι ηγεσίες να αλλάζουν, αλλά να μην μπορεί κανείς να διαγράψει τον Πολάκη που είναι η μόνη σταθερά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θλιβερό η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας να παραμένει όμηρος του κ. Πολάκη και συνώνυμο του πολακισμού” καταλήγει ο κ. Ρωμανός.
Υπέρ των καθαρών λύσεων τάχθηκε το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. Όπως τόνισε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τους Κώστα Κορέλη και Βαγγέλη Σαρακινό, “τα ζητήματα συμπεριφοράς είναι και πολιτικά ζητήματα” και πέραν της διαγραφής από την κοινοβουλευτική ομάδα, ο Παύλος Πολάκης, θα έπρεπε να παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.
“Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να γίνει ο πολιτικός χώρος, όπου κάθε πολίτης και κάθε στέλεχος θα μπορεί να εκφράσει τις ανησυχίες του ελεύθερα και να προσφέρει ενεργά” επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, σε άρθρο του στην Kontra News. Παράλληλα, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας ότι ο δήμος χάνει ζωτικής σημασίας αρμοδιότητες και χρηματοδοτείται με το σταγονόμετρο.
Τραγικό θάνατο βρήκε 60χρονος οδηγός απορριμματοφόρου του δήμου Αθηναίων στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Φυλής, όταν υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του οχήματος. “Για μια πολύ δύσκολη μέρα για τον δήμο της Αθήνας, μετά την απώλεια της ζωής υπαλλήλου καθαριότητας, εν ώρα εργασίας, στη Φυλή” μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά, που ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Αριάδα, της Αμφιλοχίας. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορίας 4- αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κόρινθο, Αργολίδα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Στο Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε πολύ εύκολα της Μαυροβούνιας Ντάνκα Κόβινιτς με 2-0 σετ, στον πρώτο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά τένις.
Στην κολύμβηση, στην επόμενη φάση των 100μ ύπτιο πέρασαν ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης και ο Απόστολος Χρήστου.
Στην κωπηλασία, την πρόκριση στα ημιτελικά της δικώπου εξασφάλισαν η Ευαγγελία Αναστασιάδου και η Χριστίνα Μπούρμπου, όπως και η Ζωή Φίτσιου και η Δήμητρα Κοντού στη δίκωπο ελαφρών βαρών.
Και ο καιρός… 
Αίθριος στην Αττική. Άνεμοι ισχυροί και θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 34 βαθμοί.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα