back to top
31.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

31.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Επικίνδυνη τροπή παίρνει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή, μετά την αιματηρή επίθεση με ρουκέτα στα Υψίπεδα του Γκολάν, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 12 άνθρωποι, παιδιά και νέοι.

Στη Χεζμπολάχ αποδίδει την ευθύνη για το φονικό χτύπημα στα Υψίπεδα Γκολάν, ο Λευκός Οίκος.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ισραήλ που υποσχέθηκε πως η Χεζμπολάχ θα το πληρώσει ακριβά, και ήδη ισραηλινά μαχητικά από κοινού με το πυροβολικό σφυροκόπησαν θέσεις της φιλοϊρανικής οργάνωσης στο νότιο Λίβανο. Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου γύρισε εσπευσμένα από τις ΗΠΑ, ενώ τα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ που συνεδρίασαν εκτάκτως, εξουσιοδότησαν τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Άμυνας Γκάλαντ να αποφασίσουν σχετικά με τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα της απάντησης κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ είχε δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα φωτογραφία από θραύσμα του πυραύλου στο οποίο από τα αναγραφόμενα στοιχεία φαίνεται ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο τύπο πυραύλου ιρανικής κατασκευής.

Η Βηρυτός καταδίκασε όλες τις επιθέσεις εναντίον των αμάχων και κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να ασκήσουν την επιρροή τους ώστε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση.

Σε αυτό το φόντο ο Ταγίπ Ερντογάν ανεβάζει και άλλο το θερμόμετρο ο οποίος στη διάρκεια ομιλίας του στην τοπική οργάνωση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στη γενέτειρα του Ριζούντα, άφησε να εννοηθεί ότι η Τουρκία μπορεί «να μπει στο Ισραήλ». Άμεσα του απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ μέσω της πλατφόρμας Χ: «Ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν και απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Απλά αφήστε τον να θυμηθεί τι συνέβη εκεί και πώς τελείωσε».

Λίγα λεπτά αργότερα, ο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανάρτησή του, επίσης στο «Χ», χαρακτήρισε Χίτλερ τον Νετανιάχου μιλώντας για γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, όπως οι Ναζί.

Την ίδια ώρα, καταγράφεται ένας διπλωματικός μαραθώνιος για την αποτροπή γενίκευσης της σύρραξης στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Με μια ανάρτηση στο «X», το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την πολύνεκρη επίθεση εναντίον αμάχων στα υψίπεδα του Γκολάν η οποία παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Σε άλλες ειδήσεις από την εσωτερική επικαιρότητα…

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, θα έχει στις 12 ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων, Ωφελούμενων και Αποκλειομένων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για Συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ) 2024-2025 της ΔΥΠΑ στον ιστότοπο dypa.gov.gr. Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά σε 25.000 επιταγές και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ.

Περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών ελήφθησαν στην Αχαΐα, περιοχή που βρίσκεται στη ζώνη επιτήρησης, η οποία, βάσει ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων, ορίζεται στα 10 χιλιόμετρα από το σημείο του εντοπισμού του κρούσματος, στην ορεινή Κορινθία.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορίας 4- σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κόρινθο και Αργολίδα.

Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων στη Βενεζουέλα για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Οκτώ λατινοαμερικάνικες κυβερνήσεις χαρακτήρισαν «απολύτως αναγκαίο» ο σεβασμός του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα να είναι «εγγυημένος», με κοινή ανακοίνωσή τους που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της εκστρατείας της συμπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ο Χόρχε Ροδρίγκες, άφησε να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο εξασφάλισε νέα θητεία, αν και επισήμανε πως δεν έχει το δικαίωμα να αποκαλύψει ποσοστά, ενώ η αντιπολίτευση απεναντίας άφησε να εννοηθεί πως επικράτησε εκείνη, λίγη ώρα νωρίτερα.

Συνεχίζουν τις προσπάθειές τους οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ενδεικτικά μεταξύ 13:00-18:00, οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστούν στον δεύτερο γύρο του τουρνουά τένις κόντρα στους Ντάνιελ Έβανς και Γιουάν Γιε.

Και ο καιρός: Αίθριος σήμερα στην Αττική – Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα