back to top
31.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

31.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Την ανιούσα παίρνει -έπειτα από μια μικρή ανάπαυλα- ο υδράργυρος σημειώνοντας θερμοκρασίες που θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 36 με 39 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά, τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο Αιγαίο επιστρέφουν τα μελτέμια που τοπικά θα φθάσουν και τα 7 μποφόρ. Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Σε πορτοκαλί συναγερμό η Πυροσβεστική – Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς -κατηγορίας 4- σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κόρινθο και Αργολίδα.

Εντείνονται οι ανησυχίες της Διεθνούς Κοινότητας για ανάφλεξη όλης της περιοχής της Μέσης Ανατολής εν μέσω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν που στοίχισε τη ζωή σε 12 νέους και παιδιά. Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ εξουσιοδότησε Νετανιάχου και Γκάλαντ να καθορίσουν τα «αντίποινα». Ήδη ισραηλινά μαχητικά από κοινού με το πυροβολικό σφυροκόπησαν θέσεις της φιλοϊρανικής οργάνωσης στο νότιο Λίβανο. Το Ισραήλ είχε δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα φωτογραφία από θραύσμα του πυραύλου στο οποίο από τα αναγραφόμενα στοιχεία φαίνεται ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο τύπο πυραύλου ιρανικής κατασκευής.

Τη Χεζμπολάχ κατηγόρησε και ο Λευκός Οίκος, κάνοντας λόγο για φρικιαστική επίθεση. Η Βηρυτός καταδίκασε όλες τις επιθέσεις εναντίον των αμάχων και κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να ασκήσουν την επιρροή τους ώστε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση.

Σε αυτό το φόντο ο Ταγίπ Ερντογάν ανεβάζει και άλλο το θερμόμετρο και σε ομιλία του στη γενέτειρά του Ριζούντα, άφησε να εννοηθεί ότι η Τουρκία μπορεί «να μπει στο Ισραήλ». “Ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν” του απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ μέσω της πλατφόρμας Χ.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανάρτησή του επίσης στο «Χ», χαρακτήρισε Χίτλερ τον Νετανιάχου μιλώντας για γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, όπως οι Ναζί.

Συνεχίζεται ο διπλωματικός μαραθώνιος για την αποτροπή γενίκευσης της σύρραξης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό είχε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ, ο Μακρόν διαβεβαίωσε τον Νετανιάχου ότι η Γαλλία «έχει δεσμευτεί πλήρως να κάνει τα πάντα για να αποτραπεί μια νέα κλιμάκωση στην περιοχή».

Με ανάρτηση στο «X», το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Ανάλογη ανακοίνωση και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού ανακοίνωσε αρκετές ακυρώσεις πτήσεων προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Οι πτήσεις που ακυρώθηκαν ήταν προγραμματισμένες να αναχωρήσουν από την Αθήνα, την Στοκχόλμη, το Ντίσελντορφ, την Αντίς Αμπέμπα, την Άγκυρα, την Αττάλεια και τα Άδανα

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο θα έχει στις 12 ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

24ωρη απεργία σήμερα των νοσοκομειακών γιατρών και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή σε μία ώρα . Οι γιατροί απαιτούν να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση.

Τέλος από την 1η Αυγούστου στις παραγγελίες σε χαρτί στα καταστήματα εστίασης.

Οι περίπου 90.000 ιδιοκτήτες θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει ως τότε νέου τύπου φορολογικούς μηχανισμούς, ώστε να εκδίδουν ηλεκτρονικά δελτία παραγγελίας, καταργώντας τα χάρτινα και προσωρινά δελτία παραγγελίας.

Τα νέα αυτά ηλεκτρονικά συστήματα έκδοσης αποδείξεων και παραγγελιοληψίας θα αντικαταστήσουν τις «κλασικές» ταμειακές μηχανές και τα γνωστά “μπακαλόχαρτα”.

Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος από το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία οδηγοί ταξί και πωλητές λαϊκών αγορών θα πρέπει να τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο ταμπέλα, όπου θα αναγράφεται ότι δέχονται πληρωμή με χρεωστικές η πιστωτικές κάρτες.

Με την πρόταση της εισαγγελέως του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβαζ. Η εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και της αποδεικτικών διαδικασίας θα εισηγηθεί σε δικαστές και ενόρκους για την ενοχή ή μη των δύο κατηγορουμένων οι οποίοι φέρονται ως συναυτουργοί της εγκληματικής ενέργειας.

Σε κρίσιμο σημείο και η υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση να αξιολογεί το υλικό που συγκέντρωσε. Από την πραγματογνωμοσύνη των δύο ειδικών προκύπτει ότι 28 από τα πρόσωπα που το κινητό τους είχε μολυνθεί με το κακόβουλο λογισμικό Predator είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ.

Στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, συνεχίζονται οι καταθέσεις συγγενείς θυμάτων, που περιγράφουν εκείνες τις εφιαλτικές ώρες και τον τρόπο που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.

Από σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για μόνιμες προσλήψεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου από επιτυχόντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής λήγει το μεσημέρι της12ης Αυγούστου.

Συνεχίζουν τις προσπάθειές τους οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θρίαμβο της ειρήνης και της δημοκρατίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο την επανεκλογή του για τρίτη συνεχόμενη θητεία, επαναλαμβάνοντας τη διαβεβαίωση πως το εκλογικό σύστημα της χώρας του είναι διαφανές.

Το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε έρχεται σε αντίφαση με exit polls που υπεδείκνυαν νίκη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, του Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια.

Ο Μαδούρο έλαβε 51,20%, ενώ ο αντίπαλός του 44,2%.

«Απορρίπτει κατηγορηματικά» την ανακήρυξη της νίκης του Νικολάς Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα, ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα Ροδρίγο Τσάβες .

Και ο καιρός: Αίθριος σήμερα στην Αττική – Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα έως 37 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα