back to top
34.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

34.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Νέος πονοκέφαλος για τη Γαλλία, εν μέσω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

“Σαμποτάζ” σε δίκτυα οπτικών ινών πολλών παρόχων σε 6 περιφέρειες της Γαλλίας αναφέρει αστυνομική πηγή. 

Η περιοχή του Παρισιού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει πληγεί.

Όσον αφορά την δολιοφθορά της περασμένης Παρασκευής στο σιδηροδρομικό δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας, η Γαλλία βλέπει εμπλοκή ακροαριστερών εξτρεμιστών στην υπόθεση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, που γνωστοποίησε πως έχει ταυτοποιηθεί το προφίλ διάφορων ατόμων.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι συνελήφθη ακτιβιστής της άκρας αριστεράς σε εγκατάσταση της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων. 

Σήμερα, όλα τα τρένα κινούνται κανονικά στη Γαλλία, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργκριέτ. 

Μικροένταση στη συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών, που σήμερα απεργούν. 

Στην κρίση της ολομέλειας της Βουλής τίθεται σήμερα το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας. 

Εγκληματική ενέργεια στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος είναι κατά την εισαγγελέα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Με την έναρξη της αγόρευσής της εισηγήθηκε την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων που δικάζονται ως συναυτουργοί του εγκλήματος.

“Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά τελέστηκε στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος” τόνισε η εισαγγελέας, ενώ αναφερόμενη στη δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος πρόσθεσε: “Mε τα τελευταία του άρθρα φαίνεται είχε σκοπό να κάνει κάποιες αποκαλύψεις. Ίσως αυτό να κρύβει και το κίνητρο της δολοφονίας. Ηταν αστυνομικός συντάκτης και υπήρχε ο φόβος ότι αυτά που θα αποκάλυπτε θα ενοχλήσουν”.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε ισραηλινή επίθεση με drone στα περίχωρα της πόλης Σάκρα, στον νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε η λιβανική υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Πρόκειται για το πρώτο ισραηλινό πλήγμα με νεκρούς στον Λίβανο, μετά την επίθεση του Σαββάτου με ρουκέτα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 παιδιά και νέους. 

Την ίδια ώρα το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού ανακοίνωσε αρκετές ακυρώσεις πτήσεων προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Οι πτήσεις που ακυρώθηκαν ήταν προγραμματισμένες να αναχωρήσουν από την Αθήνα, την Στοκχόλμη, το Ντίσελντορφ, την Αντίς Αμπέμπα, την Άγκυρα, την Αττάλεια και τα Άδανα.

Την ανιούσα παίρνει ξανά ο υδράργυρος με θερμοκρασίες που από σήμερα θα φτάνουν στα ηπειρωτικά τους 36 με 39 βαθμούς κελσίου και τοπικά στα δυτικά τους 40 βαθμούς. Επιστρέφουν και τα μελτέμια στο Αιγαίο που τοπικά θα φθάνουν και τα 7 μποφόρ.

Σε πορτοκαλί συναγερμό η Πυροσβεστική – Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς -κατηγορίας 4- σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κόρινθο και Αργολίδα.       

Κύμα καύσωνα στην Ιταλία από σήμερα ως την Πέμπτη. 

Στη Ρώμη το επόμενο τριήμερο η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις βόρειες περιφέρειες της χώρας, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 39.

Εκτός από την ιταλική πρωτεύουσα, οι πόλεις που αναμένεται να καταγράψουν θερμοκρασίες – ρεκόρ είναι η Φλωρεντία, η Περούτζια και το Παλέρμο της Σικελίας.

Δεκτός από την πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.  

«Το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται και δεν διατίθεται για κυβερνητικός εταίρος σε μια μελλοντική κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία» ξεκαθάρισε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα και με νέα άφθαρτα πρόσωπα, που θα μπορούν να εγγυηθούν μια διαφορετική διακυβέρνηση.

Όπως είπε, «είναι στο χέρι του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλίες και να συζητήσει  με όμορους πολιτικούς χώρους, ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες για μια πλατιά δημοκρατική παράταξη, η οποία θα αποτελεί εκλογική απειλή για τον κ. Μητσοτάκη”.

Συνεχίζουν τις προσπάθειές τους οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε μία ώρα οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστούν στον δεύτερο γύρο του τουρνουά τένις.

Με στόχο ένα μετάλλιο ο Απόστολος Χρήστου αγωνίζεται στον τελικό των 100μ ύπτιο της κολύμβησης. 

Και ο καιρός: Αίθριος σήμερα στην Αττική – Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα έως 37 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα