back to top
31.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

31.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Βυτιοφόρο φορτωμένο με υγραέριο ανατράπηκε πριν από λίγο στο 95, 5 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Υλίκης. Ήδη στο σημείο έχουν φτάσει πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Θήβα και τη Λιβαδειά. Για προληπτικούς λόγους έκλεισε και η εθνική οδός και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Εκτροπή της κυκλοφορίας από την τροχαία.

Προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη νωρίτερα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Κακουραίικα Γορτυνίας στην Αρκαδία, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω δασικής πυρκαγιάς. Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και σε δασική έκταση στην περιοχή Πετριές του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, στην Εύβοια. Επίσης μήνυμα προς τους κατοίκους προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση, στον δήμο Ωραιοκάστρου, Θεσσαλονίκης. Σε εξέλιξη φωτιά αγροτοδασική έκταση στο Παλαιόκαστρο Λάρισας.

Συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση τoυ νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας. Περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές όπως τη δημιουργία Εθνικού δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής υγείας που διαρθρώνεται σε επτά (7) Περιφερειακά Δίκτυα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, όπως και η δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης & Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr

Συγκέντρωση στις επτά και μισή στο Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογενειών του ΚΕΘΕΑ.

Καμιά επίταξη γιατρών δεν πρόκειται να γίνει δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Ολομέλεια όπου συζητείται το νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται και το επίμαχο άρθρο για τις ποινές στους ιδιώτες γιατρούς που δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες του ΕΣΥ. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ένσταση αντισυνταγματικότητας επί της συγκεκριμένης διάταξης, ζητώντας από τον υπουργό Υγείας να την αποσύρει. Την ένσταση υποστηρίζει και η Νέα Αριστερά. Για «νομοσχέδιο- έκτρωμα» που «εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο απορρύθμισης και απαξίωσης του ΕΣΥ», καθώς «οι δημόσιες δομές ψυχικής υγείας αφήνονται στο έλεος της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης με στόχο την κοινωνική απαξίωση ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο στους ιδιώτες μίλησε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά». Αναφερόμενη στις τελευταίες αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εξακολουθεί να σωπαίνει εκκωφαντικά».

Τα στοιχεία της Eurostat είναι αποκαλυπτικά. Ο ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες στην Ευρώπη. Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για να αναγεννήσει το Ε.Σ.Υ., φτάνει στο σημείο των εκβιασμών. Εκβιάζοντας, όμως, τους ιδιώτες γιατρούς για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είναι σαν να εκβιάζει τους ασθενείς τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος δέχθηκε στη Βουλή το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Μηνύματα όσον αφορά την ακρίβεια και την Υγεία, εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τακτική μηνιαία συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα φορολογήσει τα ουρανοκατέβατα κέρδη για τους παραγωγούς ενέργειας με έκτακτο τέλος. Σχετικά με την υγεία εξέφρασε ικανοποίηση καθώς όπως είπε φαίνεται να βρέθηκε λύση σχετικά με την εθελοντική προφορά ιδιωτών γιατρών σε άγονες περιοχές. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα λειψυδρίας σε ορισμένες περιοχές και προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σύντομα σε επιπρόσθετες εξαγγελίες σχετικά με την διαχείριση του νερού. Ο κ Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκφράζοντας βαθιά οδύνη για τον θάνατο αθώων παιδιών στα υψώματα του Γκολάν που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την ανάγκη να υπάρξει στην Λωρίδα της Γάζας μια άμεση κατάπαυση του πυρός.

Αλλαγές σε 25 συνολικά γενικές γραμματείες που αντιστοιχούν περίπου στο 1/3, με τις 6 να είναι μετακινήσεις, ανακοινώθηκαν νωρίτερα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε ισραηλινή επίθεση με drone στα περίχωρα της πόλης Σάκρα, στον νότιο Λίβανο. Πρόκειται για το πρώτο ισραηλινό πλήγμα με νεκρούς στον Λίβανο, μετά την επίθεση του Σαββάτου με ρουκέτα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 παιδιά και νέους.

Ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος με θερμοκρασίες που από σήμερα θα φτάνουν στα ηπειρωτικά τους 36 με 39 βαθμούς κελσίου και τοπικά στα δυτικά τους 40 βαθμούς. Επιστρέφουν και τα μελτέμια στο Αιγαίο. Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς αύριο σε 18 περιοχές, ανάμεσά τους και η Αττική.

Στη φάση των «8» της σπάθης στην ξιφασκία προκρίθηκε στο Παρίσι η Δώρα Γκουντούρα που κέρδισε με 15-7 την Γαλλίδα Μπερντέρ. Την πρόκρισή τους στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία εξασφάλισαν οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου.

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως και 7 μποφόρ τοπικά. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα