back to top
35.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

35.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση ανάμεσα στις περιοχές Πετριές και Κριεζά του δήμου Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή ένα δεύτερο μέτωπο δημιουργήθηκε με κατεύθυνση προς τον κάμπο του Δύστου. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής. Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, 16 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Στην περιοχή μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Αγία Μαρίνα, 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα καθώς και πυροσβεστικό πλοιάριο από τον Πειραιά. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις επαρχιακές οδούς Λεπούρων-Καρύστου και Πετριών-Αγ. Αποστόλων.

Φωτιά και σε δασική έκταση και στην περιοχή Κακουραΐικα Γορτυνίας. Μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής. Κλειστή η Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα, στο 95χλμ, στο ύψος της Υλίκης εξαιτίας ανατροπής βυτιοφόρου νωρίτερα φορτωμένο με υγραέριο. Εκτροπή της κυκλοφορίας από την τροχαία.

Έξι μέτρα και 15 πρωτοβουλίες κατά της διαφθοράς, μετά την γνωστοποίηση της συμμετοχής τριών δημοτικών υπαλλήλων στο κύκλωμα εκβιαστών και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Μεταξύ άλλων, δημιουργείται πλατφόρμα για ηλεκτρονική υποβολή αναφορών καταγγελιών, αλλάζει η κανονιστική απόφαση για τον έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ από τον Σεπτέμβριο τίθεται σε εφαρμογή η εκ περιτροπής συμμετοχή των δημοτικών αστυνομικών σε κλιμάκια ελέγχων από τμήμα σε τμήμα.

Ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ασκήθηκε σε βάρος του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος» Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, καθώς και σε βάρος της μητέρας και του γαμπρού του, οι οποίοι κατά πληροφορίες φέρεται να διευκόλυναν τη δράση του. Σύμφωνα με στοιχεία της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος από τους λογαριασμούς τους πέρασαν διάφορα ποσά προερχόμενα από δωρεές, χρήματα που φέρεται να κατέληγαν στον ίδιο, ενώ το συνολικό ποσό που αποκόμισε την περίοδο 2020-2023 όπως του αποδίδεται, αγγίζει περίπου τις 600.000 ευρώ. Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται από την πρώτη στιγμή ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη. Και οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.

Eνστάσεις αντισυνταγματικότητας κατά του άρθρου 65 του νομοσχεδίου για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση που προβλέπει «ποινές» για τους ιδιώτες γιατρούς σε περίπτωση που αρνηθούν να βάλουν πλάτη στο ΕΣΥ το οποίο έχει φέρει σε μετωπική σύγκρουση τους γιατρούς με τον Άδωνι Γεωργιάδη, κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Αντιμεταρρύθμιση» που θα πλήξει την πλειονότητα της κοινωνίας και ιδιαίτερα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως οι ψυχικά πάσχοντες, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Το παρόν νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για την εμπορευματοποίηση της ψυχικής υγείας, πρόκειται για ένα ψευδεπίγραφο μεταρρυθμιστικό οίστρο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ξηλώνει ένα προς ένα τα κοινωνικά δικαιώματα με σκοπό την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών, όπως η υγεία.

Σε μισή ώρα, συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος πραγματοποιούν μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογενειών του ΚΕΘΕΑ, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία.

Την ικανοποίησή του καθώς -όπως είπε- φαίνεται να βρέθηκε λύση με την εθελοντική προφορά ιδιωτών γιατρών σε άγονες περιοχές εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά την καθιερωμένη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα λειψυδρίας σε ορισμένες περιοχές και προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σύντομα σε επιπρόσθετες εξαγγελίες σχετικά με την διαχείριση του νερού. Τέλος, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα φορολογήσει με έκτακτο τέλος τα ουρανοκατέβατα κέρδη των παραγωγών ενέργειας.

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι τα ονόματα των νέων γγ των υπουργείων, με στόχο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές περαιτέρω επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Για συγκεντρωτικό και αδιαφανές μοντέλο διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας επισημαίνοντας ότι ακόμα και οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων επιλέγονται με βάση τις κομματικές ισορροπίες και τις προτιμήσεις της παρέας του Μαξίμου.

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια θα βρεθεί με απόφαση των δικαστών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου πατήρ Αντώνιος.

Η Κίνα μπλοκάρει το 80% των πληρωμών από τη Ρωσία σε γουάν και τα επιστρέφει καθώς οι κινεζικές τράπεζες φοβούνται ότι θα υποστούν δευτερογενείς κυρώσεις, γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη πηγή στην χρηματοπιστωτική αγορά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία το οποίο εκτιμάται ότι φθάνει έως τα 200 εκ. δολάρια και περιλαμβάνει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και αντιαρματικά όπλα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι: Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ της Κινέζας Γουάν και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του τουρνουά τένις. Την ήττα με σκορ 15-13 από τη Γαλλίδα Μανόν Απίτι-Μπρουνέ, γνώρισε η Δώρα Γκουντούρα στη σπάθη και αποκλείστηκε από το τουρνουά της ξιφασκίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα