back to top
30.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

Γεωργιάδης: Καμιά επίταξη δεν πρόκειται να γίνει – Οι γιατροί έβαλαν ήδη πλάτη

Διαβάστε επίσης

“Καμία επίταξη δεν πρόκειται να γίνει. Οι γιατροί έβαλαν ήδη πλάτη» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται και το επίμαχο άρθρο για τις ποινές στους ιδιώτες γιατρούς που δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες του ΕΣΥ.

Πάντως όπως είπε ο υπουργός Υγείας ήδη 5 γιατροί δήλωσαν πως θα πάνε στα νοσοκομεία και πως δεν θα θα χρειαστεί να το εφαρμόσουμε το άρθρο, εφόσον πάει καλά η συνεργασία μας.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταθέτουν ένσταση αντισυνταγματικότητας επί της συγκεκριμένης διάταξης, ζητώντας από τον υπουργό Υγείας να την αποσύρει, ενώ στο σύνολό της η αντιπολίτευση ασκεί κριτική και επί του νομοσχεδίου για τη ψυχιατρική μεταρρύθμιση, καταγγέλλοντας πως θα φέρει ελλείψεις και δραματική υποβάθμιση των παροχών στους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής Υγείας. Αναμένεται μάλιστα εντός της ημέρας και η παρέμβαση από βήματος των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση κάνει λόγο για διασπορά fake news, υποστηρίζοντας πως με το προς ψήφιση νομοσχέδιο βελτιώνεται η ποιότητα παροχής υπηρεσιών των ωφελούμενων, των φροντιστών και των οικογενειών τους. Σημειώνει δε ότι δεν καταργούνται τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, δεν πρόκειται να μπει λουκέτο σε φορείς αντιμετώπισης εξαρτήσεων και σε καμία τέτοιου είδους δομή, ενώ προστατεύονται πλήρως οι θέσεις εργασίας.

Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα