back to top
34.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

34.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

Μ. Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται, δεν διατίθεται για κυβερνητικός εταίρος σε μελλοντική κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία

Διαβάστε επίσης

«Το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται και δεν διατίθεται για κυβερνητικός εταίρος σε μια μελλοντική κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία» ξεκαθάρισε ο Μιχάλης Κατρίνης στον Αθήνα 984 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής του στην προεκλογική ατζέντα για την ηγεσία του κόμματος, τόνισε ότι στόχος του είναι «να γίνει το ΠΑΣΟΚ μια μεγάλη παράταξη με προοπτική κυβερνησιμότητας ώστε να αποτελεί την εναλλακτική επιλογή για τους πολίτες».

Διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να συγκυβερνήσει με τον παραδοσιακό ιδεολογικό του αντίπαλο τη Νέα Δημοκρατία, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, στην εποχή των μνημονίων. «Τώρα πλέον το ΠΑΣΟΚ πρέπει να οριοθετηθεί με σαφή τρόπο ως προς το ποιους εκφράζει και ποιους εκπροσωπεί. Να πει με ποιους είναι και να απορρίψει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία».

ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,  ΠΛΗΝ ΝΔ

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα και με νέα άφθαρτα πρόσωπα, που θα μπορούν να εγγυηθούν μια διαφορετική διακυβέρνηση.

«Είναι στο χέρι του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλίες και να συζητήσει  με όμορους πολιτικούς χώρους, ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες για μια πλατιά δημοκρατική παράταξη, η οποία θα αποτελεί εκλογική απειλή για τον κ. Μητσοτάκη. Θα μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές και θα διαθέτει  στις τάξεις της σοβαρά, αξιόπιστα, συγκροτημένα και άφθαρτα,  νέα πρόσωπα».  

Ο κ. Κατρίνης εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, ενώ συνέστησε να εξαντληθούν τα περιθώρια της συζήτησης για την επίτευξη  αυτού του στόχου.

«Όχι τόσο για το πρόσωπο του αρχηγού», όπως ανέφερε, «όσο για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα τεθεί στη βάση, προκειμένου να διαπιστωθεί πως επιτέλους κάτι αλλάζει με τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης, η οποία πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές,  θα κερδίσει τη ΝΔ». 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Σε σχέση με τη δική του υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως, ως επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, έχει αντιπαρατεθεί με τους κκ Μητσοτάκη και Τσίπρα κι έχει επίγνωση της βαρύτητας της υπεύθυνης θέσης που διεκδικεί.

«Παρά το γεγονός ότι τα πρόσωπα έχουν σημασία – η λαϊκή ρήση υποστηρίζει πως το πρόσωπο είναι σπαθί- μεγαλύτερη αξία έχουν για εμένα προσωπικά, οι πολιτικές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ Κατρίνης.

ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό, δεν έχει να κάνει με προσωπικά κριτήρια και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει ανεξέλεγκτα τα καρτέλ να καθορίζουν τις τιμές και να λεηλατούν το εισόδημα των πολιτών.

«Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνον δεν έχει κάνει τίποτα για την ακρίβεια, αλλά αντίθετα έχει αφήσει τα καρτέλ στην ενέργεια, όπως και σε άλλους τομείς της οικονομίας, να διαβρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Συμπλήρωσε επίσης ότι οι επιχειρήσεις ακούνε για ανάπτυξη ενώ βρίσκονται αντιμέτωπες με μια έκτακτη τεκμαρτή φορολόγηση που έρχεται να τους αποτελειώσει, καθώς είναι ήδη χρεωμένες και αποκλεισμένες από την δανειοδότηση, έχουν μειωμένο τζίρο κι αυξημένο λειτουργικό κόστος.

«Η κυβέρνηση τους λέει ουσιαστικά κλείστο για να ησυχάσεις, αλλιώς έχεις χρέη και θα πτωχεύσεις» δήλωσε ο κ Κατρίνης.

ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Και διερωτήθηκε: «πως μπορείς να συνυπάρξεις με τη ΝΔ που έχει αποψιλώσει την Δημόσια Υγεία, η οποία είναι το κύριο θέμα που απασχολεί τον κόσμο, λόγω της έλλειψης γιατρών και νοσηλευτικού, παραϊατρικού προσωπικού;»

ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ- ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ

Τέλος, εγκάλεσε την κυβέρνηση ως υπεύθυνη μιας πολιτικής εφησυχασμού στις σχέσεις με τον δύσκολο γείτονα, στο Κυπριακό και στο περιστατικό της Κάσου, όπου η Τουρκία ουσιαστικά απαγόρευσε την κίνηση του ιταλικού πλοίου στην Ελληνο-Αιγυπτιακή ΑΟΖ.

Ο κ Κατρίνης εκτίμησε ότι «η αναπάντητη, από ελληνικής πλευράς, επίδειξη δύναμης του Ταγίπ Ερντογάν καθιστά  επιτακτική την ανάγκη για ένα δυνατό, πλειοψηφικό, πατριωτικό και νικηφόρο ΠΑΣΟΚ»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα