31.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

31.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

Παρίσι 2024: Tα αποτελέσματα της Ελλάδας την Κυριακή στους Ολυμπιακούς αγώνες

Διαβάστε επίσης

Η 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν θετική για τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, με προκρίσεις σε τελικούς και πολύ καλές εμφανίσεις.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Απόστολος Χρήστου θα είναι τη Δευτέρα (29/7, 22:19) στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Έλληνας κολυμβητής μετείχε στη β΄ ημιτελική σειρά και με επίδοση 52.77 τερμάτισε δεύτερος, παίρνοντας την πρόκριση με την έκτη καλύτερη επίδοση.

Άτυχος ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, αφού την πολύ καλή εμφάνιση (52.97) τερμάτισε έκτος στη πρώτη σειρά και ένατος στο σύνολο, μένοντας εκτός τελικού για μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου.

Ο Απόστολος Παπαστάμος τερμάτισε με χρόνο 4:15.32 και την όγδοη θέση στην μεικτή 400 μέτρων και δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό.

Πρεμιέρα με νίκη για την Εθνική ομάδα πόλο

Δεν συνάντησε ιδιαίτερη δυσκολία η Εθνική υδατοσφαίρισης των Ανδρών, στην πρεμιέρα της στον Α΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά.

Οι «ασημένιοι» Ολυμπιονίκες του Τόκιο νίκησαν τη Ρουμανία με 14-7 και ετοιμάζονται για τις σαφώς δυσκολότερες αναμετρήσεις που έπονται, με πρώτη εκείνη απέναντι στο Μαυροβούνιο την Τρίτη (30/7, 20:30).

Με το δεξί και ο Γκιώνης

Η εμπειρία του Παναγιώτη Γκιώνη «μίλησε» στα καθοριστικά σημεία της πρώτης μάχης του με τον Καναδό Έντουαρντ Λι στον γύρο των «64» του μονού ανδρών για το πινγκ πονγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης στην 6η παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες κέρδισε εμφατικά τον Λι με 4-0 σετ και θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο -το βράδυ της Δευτέρας (29/07/24)- τον Αμερικανό Κανάκ Τζα.

Δύο προκρίσεις η κωπηλασία

Δύο προκρίσεις στα ημιτελικά είχε την Κυριακή 28 Ιουλίου η ελληνική κωπηλασία. Οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιαδου πήραν τη δεύτερη θέση στην 3η προκριματική σειρά με χρόνο 7.20:49 πίσω από την Αυστραλία που τερμάτισε 1η με 7.16:58.

Ο ημιτελικός θα διεξαχθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου το μεσημέρι. Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού πήραν τη 2η θέση στον προκριματικό του διπλού σκιφ Ελαφρών βαρών με χρόνο 7.08:51 πίσω από την Μ. Βρετανία και εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση για τον ημιτελικό της Ολυμπιακής Ρεγκάτας του Παρισιού.

Στο δεύτερο γύρο η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε 6-0, 6-1 της Ντάνκα Κόβινιτς από το Μαυροβούνιο και προκρίθηκε εύκολα στις «32» των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. «Νομίζω ότι ξέρουμε πόσο δύσκολοι είναι οι πρώτοι γύροι με τόσο τένις που έχουμε δει. Είναι λίγο διαφορετικοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είχα πολύ άγχος, εκπροσωπούμε τη χώρα μας. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική, ο καιρός μάς έκανε το χατίρι και ήταν ιδανική η πρεμιέρα. Συνεχίζουμε, θέλουμε να μείνουμε εδώ όσο περισσότερο γίνεται. Υπάρχει ένας στόχος στο πίσω μέρος του μυαλού μου κι εκεί θέλω να επικεντρωθώ. Είναι πολύ δύσκολο το τουρνουά, αλλά θα ακούσω την καρδούλα μου και… πάμε δυνατά. Έχω παρατηρήσει ότι όταν βλέπω παρακάτω στο ταμπλό δεν μου πάει πολύ καλά, γι’ αυτό το γύρισα κάπως. Κοιτάζω ματς με ματς. Έχω μια ιδέα ποιος είναι στην μεριά μου, αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι. Έχω και τα μεικτά και τα διπλά, που θέλουν ξεχωριστή συγκέντρωση. Είμαι καλά, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που ζω αυτή την εμπειρία ξανά, το εκτιμώ και το απολαμβάνω, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό που δεν μπορεί να το περιγράψει κανένας αν δεν το ζήσει», είπε η Σάκκαρη.

Πρόκριση και για Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε απέναντι στον Βέλγο Ζιζού Μπερχς, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 2-1 σετ και το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση (7-6, 1-6, 6-1).

Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό, Ντάνιελ Έβανς (νο 59 στον κόσμο).

Από την άλλη, ο Πέτρος Τσιτσιπάς το πάλεψε, αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-2, 6-3) από τον Ολλανδό, Τάλον Χρίκσπουρ, μένοντας εκτός συνέχειας στο μονό των Ανδρών, ενώ μερικές ώρες αργότερα αποκλείστηκε και από το διπλό, αφού μαζί με τον αδερφό του, Στέφανο, ηττήθηκαν με 2-1 σετ (6-3, 3-6, 10-12) από τους Πορτογάλους, Μπόρζες και Καμπράλ.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα