back to top
34.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

34.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

Στυλιανίδης: Εξετάζονται συγκεκριμένα μέτρα για τις τιμές στα ακτοπλοϊκά

Διαβάστε επίσης

Στις συνομιλίες που είναι σε εξέλιξη με τις ναυτιλιακές εταιρείες για να ανακοινωθούν περαιτέρω προγράμματα εκπτώσεων τις επόμενες μέρες παρέπεμψε ο υπουργός Ναυτιλίας απαντώντας σε ερώτηση της Νίνας Κασσιμάτη για τις υψηλές τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Είπε ακόμη ότι εξετάζονται συγκεκριμένα μέτρα για τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των ΙΧ και μοτοσικλετών, προσθέτοντας πάντως ότι το πρόβλημα εντοπίζεται περισσότερο στα ταχύπλοα και όχι στα συμβατικά πλοία. Είπε επίσης ότι ο ίδιος έκανε κρούσεις για πλαφόν στα ακτοπλοϊκά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG Competition), οι οποίες, όπως όλα δείχνουν απέβησαν άκαρπες.

«Ήθελα να εξαντλήσω το ενδεχόμενο, έκανα κρούσεις στη DG Competition, συζητείται ακόμη το θέμα, αλλά θα θεωρηθεί ότι αντιστρατεύεται τους όρους της ελεύθερης αγοράς», όπως ανέφερε, με την Νίνα Κασιμάτη να καταγγέλλει πως είναι επιλογή της κυβέρνησης να μη βάλει πλαφόν στις τιμές.

Σημείωσε πάντως ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να έχουν όλα τα νησιά συνδεσιμότητα, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έχει ήδη καταφύγει στην επιτροπή Ανταγωνισμού για μια εταιρεία, με την επιτροπή να εξετάζει την υπόθεση.

Newsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα