back to top
36.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

36.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2024

Υψίπεδα του Γκολάν: Εκατοντάδες Δρούζοι συγκεντρώθηκαν για την κηδεία του 12ου νεαρού θύματος της επίθεσης του Σαββάτου

Διαβάστε επίσης

Εκατοντάδες Δρούζοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Ματζντάλ Σαμς για να παρευρεθούν στην κηδεία ενός αγοριού που σκοτώθηκε το Σάββατο στην επίθεση με ρουκέτα που στοίχισε συνολικά τη ζωή 12 παιδιών και νέων σε γήπεδο ποδοσφαίρου στα Υψίπεδα του Γκολάν, μεγάλο μέρος των οποίων είναι προσαρτημένο στο Ισραήλ, σύμφωνα με το AFP.

Οι δέκα από τους νεκρούς κηδεύτηκαν χθες, Κυριακή, στην μικρή αυτή πόλη Δρούζων με τους περίπου 11.000 κατοίκους και ο ενδέκατος στον μικρό οικισμό Εΐν Κουνίγια. Τα θύματα ήταν ηλικίας 10 ως 16 ετών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το δωδέκατο θύμα, το οποίο αγνοείτο για λίγο μετά την επίθεση, κηδεύτηκε σήμερα στο Ματζντάλ Σαμς, όπου πάνω από χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παρευρεθούν στη νεκρώσιμη τελετή, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Εκτός από τους 12 νεκρούς, δεκάδες είναι αυτοί που τραυματίστηκαν από ρουκέτα που ρίφθηκε το Σάββατο σε γήπεδο ποδοσφαίρου όπου βρίσκονταν πολλοί νέοι και παιδιά.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, η ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο από το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν. Η ρουκέτα ήταν ιρανικής κατασκευής και έφερε οβίδα 50 κιλών, η οποία εξερράγη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η Χεζμπολάχ διέψευσε ότι φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για το φονικό αυτό πλήγμα.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, η οποία πυροδοτήθηκε από την άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών του τελευταίου στο ισραηλινό έδαφος, σχεδόν καθημερινά σημειώνονται διασυνοριακές ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χεζμπολάχ. Το λιβανικό κίνημα δηλώνει ότι επιτίθεται στο Ισραήλ σε υποστήριξη της συμμάχου του Χαμάς και των Παλαιστινίων της Γάζας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα