back to top
31.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

31.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

Ζαχαριάδης: Η μάχη κατά της διαφθοράς είναι πολύ σημαντική εξέλιξη στον Δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Τη στήριξή του στην προσπάθεια της δημοτικής διοίκησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς στους κόλπους του δήμου εξέφρασε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Κώστας Ζαχαριάδης.

“Η μάχη που γίνεται κατά της διαφθοράς είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη στον Δήμο Αθηναίων. Πρέπει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να προχωρήσουμε σε κάθαρση” σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης. “Η Ανοιχτή Πόλη έχει αναφερθεί επανειλημμένα στο ζήτημα, μεταφέροντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τις διαμαρτυρίες που έρχονται από πολλές γειτονιές της πόλης, κυρίως για τραπεζοκαθίσματα και κατασκευές εκτός ορίων από Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος” υπογράμμισε επισημαίνοντας την ανάγκη για εντατικοποίηση των ελέγχων και την συστηματική ενημέρωση των πολιτών.

” Η εξάλειψη των κυκλωμάτων διαφθοράς πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα και να φτάσει μέχρι την κάθαρση. Μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις, απαιτείται συστηματική οργάνωση των ελέγχων, αλλά και καμπάνια ενημέρωσης που να απευθύνεται τόσο προς τους πολίτες, όσο και προς τους επιχειρηματίες της πόλης. Νέες μέθοδοι πρέπει επίσης να δοκιμαστούν, όπως η τοποθέτηση ορατών σημάνσεων που θα επιτρέπουν σε πολίτες και καταστηματάρχες να έχουν άμεση εποπτεία των επιτρεπτών ορίων κατάληψης χώρου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης.

Μετονομασία της οδού Εδουάρδου Λω σε “Σωτήρη Πέτρουλα” προτείνει ο Κώστας Ζαχαριάδης

Τη μετονομασία της οδού Εδουάρδου Λω σε Σωτήρη Πέτρουλα πρότεινε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Κώστας Ζαχαριάδης στο Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας. “Συμπληρώνονται φέτος 59 χρόνια από τη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα. Έχουμε συχνά αναφερθεί στο έλλειμμα σεβασμού της ιστορικής μνήμης της πόλης και στην ανάγκη να διασώσουμε και να τιμήσουμε την ιστορία των δημοκρατικών αγώνων που έχουν δοθεί στους δρόμους της” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα