back to top
33.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

33.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στο αρχείο τίθεται η δικογραφία για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στο σκέλος που αφορά την ΕΥΠ. Σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση, στον οποίον η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη είχε αναθέσει την ποινική αναβάθμιση της έρευνας δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να συνδέει το κακόβουλο λογισμικό predator με τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Αντιθέτως, κατά την κρίση των ανώτατων εισαγγελέων, προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για πραγματικούς ιδιοκτήτες εταιρειών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση για το αδίκημα της παραβίασης απορρήτου επικοινωνιών, το οποίο όμως κατά τον χρόνο τέλεσης της αξιόποινης πράξης ήταν πλημμέλημα.

Κυβερνητικές πηγές και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν τις τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Ο Απόστολος Χονδρόπουλος θα μας πει περισσότερα…

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στις Πετριές Εύβοιας. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε χθες και ένας σήμερα το πρωί. Υπέστη εγκαύματα την ώρα που επιχειρούσε στο πύρινο μέτωπο στα Κριεζά. Σε εξέλιξη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στις Μουριές Κιλκίς.

Μήνυμα ότι η δουλειά συνεχίζεται και στην καρδιά του καλοκαιριού διότι η Βουλή μπορεί μεν να κλείσει για κάποιες εβδομάδες όμως τα μέτρα για την καθημερινότητα προφανώς και δεν πάνε διακοπές έστειλε ο Πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο υπ συμβούλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εξέπεμψε και πάλι μήνυμα απόλυτης εγρήγορσης για τις πυρκαγιές, λέγοντας ότι έχουμε έναν ακόμη πολύ δύσκολο μήνα μπροστά μας, ενώ για το μέτωπο της ακρίβειας έκανε λόγο για “πρώτες αρχικές θετικές ενδείξεις ότι το πλαίσιο των μέτρων αρχίζει να αποδίδει”.

Nέα κόντρα στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής έκανε λόγο για προβοκάτσιες που αφορούν το ύφος και το ήθος του και ευχαρίστησε τους χιλιάδες διαδικτυακούς του φίλους που όπως είπε δεν “τσίμπησαν” στο στημένο σκηνικό με τη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας. Υποστήριξε πως θα το ξαναέκανε και επιτέθηκε και πάλι στην Αθηνά Λινού ότι «έκλαψε με χρονοκαθυστέρηση, υποκριτικά και στημένα».

«Δεν έπρεπε να είναι εδώ ο κ. Πολάκης. Στην Ευελπίδων έπρεπε να είστε, σας έχει κάνει μήνυση η κ. Αραμπατζή. Πάτε για πέμπτη αναβολή» απάντησε ο υπουργός Υγείας.

“Πρώτος στόχος η οικοδόμηση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Σε ένα νέο συμβόλαιο με ξεκάθαρους τους όρους των παρεμβάσεων που θα πρέπει να υπάρξουν παντού», τονίζει ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας σε συνέντευξη στο Aigiovoice.gr.

Θέλω να εκφράσω ένα ανοιχτό ΠΑΣΟΚ που θα αγκαλιάσει ευρείες δυνάμεις και θα έχει καθαρές θέσεις, επεσήμανε η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, γνωστοποίησε οτι συμπλήρωσε ήδη τις απαιτούμενες 5.000 υπογραφές προς κατάθεση για την υποψηφιότητά της.

Για το «μοντέλο κόμματος» που η ίδια σκοπεύει να ακολουθήσει εάν κερδίσει τις εκλογές μίλησε μεταξύ άλλων η υποψήφια για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ Νοτίου Αιγαίου. Όπως είπε θα προχωρήσει στην λειτουργία ενός κόμματος «συλλογικού διανοούμενου» το οποίο θα έχει όσμωση με την κοινωνία.

Έκτακτη σύσκεψη το πρωί στην Ελευσίνα μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος πανώλης σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αττική, και συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο.

Ισραηλινοί ακροδεξιοί διαδηλωτές εισέβαλαν σε στρατιωτική βάση, σε ένδειξη συμπαράστασης σε στρατιώτες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου.

Πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε έξω από τη βάση Sde Teiman, μετά τη σύλληψη κατηγορούμενων εφέδρων από την ισραηλινή στρατιωτική αστυνομία. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε το περιστατικό και ζήτησε να υπάρξει ηρεμία. Σύμφωνα με το BBC, διαδηλωτές εισέβαλαν επίσης σε μια δεύτερη στρατιωτική βάση, όπου έφεδροι οδηγήθηκαν για ανάκριση, ωστόσο δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας τους απομάκρυναν.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, την πρόκριση στα ημιτελικά του σκιφ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εξασφάλισε ο Στέφανος Ντούσκος.Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό, αύριο στις 10:54 το πρωί.

Σε εξέλιξη το μεγάλο παιχνίδι μπάσκετ των ανδρών με την Ισπανία…49-35 οι Ισπανοί το σκορ στο Ημίχρονο του αγώνα…

Στις 8μιση το βράδυ η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο.

Και ο καιρός: Αίθριος στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 37 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα