33.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

33.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Κανένας σοβαρός τραυματισμός δεν προέκυψε ωστόσο τρεις ελαφρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας μετά τη σύγκρουση νωρίτερα, κοντά στην Αυλίδα, φορτηγού με την αμαξοστοιχία 1551 Χαλκίδα – Αθήνα με 130 επιβαίνοντες. Το φορτηγό, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βγήκε εκτός πορείας και συγκρούστηκε με τη διερχόμενη αμαξοστοιχία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το φορτηγό κινούνταν στον περιφερειακό δρόμο, όταν εξετράπη της πορείας του και έπεσε στις γραμμές του τρένου. Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Οινόης – Χαλκίδας έχουν διακοπεί μέχρι νεοτέρας.

Σκληρή κόντρα ξέσπασε νωρίτερα στη Βουλή στη σκιά του πορίσματος του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών που ουσιαστικά έθεσε στο αρχείο τη δικογραφία, στο σκέλος που αφορά την ΕΥΠ, με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση -που ερεύνησε τα στοιχεία- να μην βλέπει κανένα που να συνδέει το κακόβουλο λογισμικό predator με τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Όποιος αμφισβητεί το πόρισμα, θέτει σε αμφισβήτηση το πολίτευμα της χώρας ανέφερε ο υπ υγείας Άδωνης Γεργιάδης. Είχε προηγηθεί η αναφορά του Νάσου Ηλιόπουλου από τη Νέα Αριστερά που χαρακτήρισε τη χώρα «παιδική χαρά του οργανωμένου εγκλήματος». “Το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει από σήμερα και τη σφραγίδα της ηγεσίας του Αρείου Πάγου”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επισημαίνει πως “η ελληνική Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο αποφάσισε τη συγκάλυψη μέσω της αρχειοθέτησης και όχι τη διαλεύκανση μέσω της δικαστικής έρευνας”. Το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα που έχει ανακύψει στη χώρα με την παραβίαση και κατάλυση του Κράτους Δικαίου είναι πολύ πιο σοβαρό και βαθύ αναφέρει ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνη. Η ΕΥΠ είχε τους ίδιους στόχους παρακολούθησης με το Predator. Η υπόθεση στο αρχείο και το Κράτος Δικαίου στο απόσπασμα καταλήγει. Το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών είναι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση για να συγκαλύψει, για μία ακόμη φορά, τις τεράστιες ευθύνες της αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Σήμερα είναι μια μέρα ντροπής για τη χώρα μας σχολιάζει και ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Εν τω μεταξύ την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η σημερινή ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος μίλησε περί κλονισμού του στην Ελληνική Δικαιοσύνη μετά την απόφαση αρχειοθέτησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταλογίζει στον κ. Κασσελάκη υποκριτική στάση, λέγοντας ότι “ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παριστάνει ότι σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, όπως ορίζει το Σύνταγμά μας, αλλά, ως «απλός πολίτης» που κάνει τις διακοπές του στα σοκάκια της Μυκόνου, μπορεί να λέει και μια κουβέντα παραπάνω”.

Διώξεις κατά τεσσάρων προσώπων αναφορικά με την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών άσκησε η Εισαγγελία της Λάρισας σήμερα. Δίωξη ασκήθηκε κατά της προέδρου της ΡΑΣ για ενέργειες και παραλείψεις σχετικά με την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Επίσης, ασκήθηκε δίωξη ενάντια σε τρεις υπαλλήλους της Πυροσβεστικής για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, μετά από μήνυση συγγενών των θυμάτων. Οι κατηγορούμενοι για το δυστύχημα των Τεμπών πλέον ανέρχονται στους 41έναν.

Με 159 «υπέρ» έναντι 138 «κατά» ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Το άρθρο 65 για την εξουσιοδότηση που παρέχεται στον υπουργό Υγείας να ζητά από τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο ΕΣΥ υπερψήφισαν 158 βουλευτές και καταψήφισαν 138.

Οριοθετήθηκε νωρίτερα η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στον Μαραθώνα. Σε εξέλιξη πυρκαγιά στις Μουριές στο Κιλκίς. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική Κύθηρα Βοιωτία Εύβοια Κορινθία Αργολίδας Λακωνία Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο.

Κλιμακώνεται η ένταση κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου μετά από πύραυλο που το Ισραήλ κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ ότι εκτόξευσε ρουκέτα, σκοτώνοντας 12 παιδιά το Σάββατο στην περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν που βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή.Μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο σκότωσε σήμερα έναν Ισραηλινό πολίτη ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι 10 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο και ότι μια από αυτές έπληξε το κιμπούτς Χαγκοσρίμ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο. Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι πυροβόλησε εναντίον ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών που μπήκαν στον λιβανέζικο εναέριο χώρο.

Για 4η ημέρα συνεχίζουν τις προσπάθειές τους οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Εθνική ομάδα των ανδρών στο μπάσκετ έχασε με 84-77 από την Ισπανία για την 2η αγωνιστική του τουρνουά και πλέον θα πρέπει να κερδίσει την Αυστραλία την Παρασκευή για να έχει ελπίδες πρόκρισης στους «8». Στην κωπηλασία ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στον ημιτελικό της Πέμπτης στο μονό σκιφ ανδρών. Στο τένις η Μαρία Σάκκαρη αντιμετωπίζει αυτην την ώρα την Ουκρανή Κόστγιουκ για τη φάση των 16 του τουρνουά. Στις 8.30μμ η ομάδα πόλο των ανδρών αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο για την 2η αγωνιστική στην φάση των ομίλων.

Η έκθεση φωτογραφίας και πολυμέσων του Σωτήρη Δανέζη στο, με τίτλο «Αμμόχωστος 3,5%», φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων έως τις 25 Αυγούστου

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα