back to top
30.1 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σε 22 ανέρχονται έως τώρα τα κρούσματα πανώλης των αιγοπροβάτων και εντοπίζονται στη Θεσσαλία, στην Κόρινθο και στον Ασπρόπυργο.Σε εφαρμογή τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα μετά την επιβεβαίωση της εμφάνισης του πρώτου κρούσματος σε κτηνοτροφική μονάδα στον Ασπρόπυργο, ενώ συνεχίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής οι σχολαστικοί έλεγχοι. Σε ευρεία σύσκεψη για την επανεκτίμηση της κατάστασης αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η άμεση θανάτωση εντός 24 ωρών των ζώων που νοσούν, άμεσοι έλεγχοι με στοχευμένα δείγματα. Η ζώνη προστασίας ορίζεται στα 3 χλμ και η ζώνη επιτήρησης στα 10, ενώ έχει απαγορευτεί η μετακίνηση ζώντων ζώων για αναπαραγωγή, σφαγή και προς τους θερινούς βοσκότοπους, σε όλη την Αττική.

Την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού τις ώρες που ήταν σε εξέλιξη η φονική πυρκαγιά στο Μάτι κατέδειξαν με τις καταθέσεις τους και οι σημερινοί μάρτυρες οι οποίοι έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Όσοι κατέθεσαν στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας αναφέρθηκαν σε όλα όσα δεν έγιναν με αποτέλεσμα να καούν και να πνιγούν τόσοι άνθρωποι λέγοντας πως δεν υπήρχε η παραμικρή ειδοποίηση, καθώς και ότι τους έστελναν όλους στο Μάτι με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί τόσος κόσμος στα αυτοκίνητα τους.

Τρεις ελαφρά τραυματίες από τη σύγκρουση φορτηγού με τη διερχόμενη αμαξοστοιχία 1551, με 130 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα-Οινόη. Η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών διεξάγεται στο τμήμα Οινόη-Αθήνα-Οινόη, ενώ σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Hellenic Train τα δρομολόγια θα υποκατασταθούν από λεωφορεία στο τμήμα Οινόη-Χαλκίδα-Οινόη.

Εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης για την υπόθεση των υποκλοπών υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπ. Υγείας για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση καθώς και το άρθρο 65 που ορίζει ότι ιδιώτες γιατροί είναι υποχρεωμένοι να συνδράμουν στο ΕΣΥ. Για «ακόμα μία πράξη στη συγκάλυψη που επιχειρείται σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο δημοκρατίας και θα κλονίσει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον θεσμό της δικαιοσύνης», έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σχολιάζοντας το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές. Διπλό σκάνδαλο βλέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς όπως είπε εκτός από την παρακολούθηση κάποιοι έβγαλαν και πάρα πολλά χρήματα, ενώ άφησε αιχμές για για την Δικαιοσύνη. Επίσης ανέφερε ότι ο νομικός αγώνας του θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Το πόρισμα είναι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση για να συγκαλύψει, για ακόμη μία φορά, τις τεράστιες ευθύνες της αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Σήμερα είναι μια μέρα ντροπής για τη χώρα μας σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης. «Όποιος αμφισβητεί το πόρισμα, θέτει σε αμφισβήτηση το πολίτευμα της χώρας ανέφερε ο υπ. Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης.

«Στο σκάνδαλο των υποκλοπών τα γεγονότα δεν αλλάζουν. Είναι υποχρέωση και ευθύνη του ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει τον αγώνα για την αποκάλυψη της αλήθειας», αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας.

Σημειώνεται ότι ο Άρειος Πάγος έβαλε τέλος στην έρευνα ως προς το σκέλος που αφορά στις ενέργειες της ΕΥΠ, καθώς όπως αναφέρει στο πόρισμά του δεν εντοπίστηκε σύνδεσή της με το Predator. Η ανώτατη εισαγγελική αρχή, εντόπισε επαρκείς ενδείξεις μόνο για εκπροσώπους εμπλεκομένων εταιριών για τους οποίους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση απορρήτου τηλεπικοινωνιών.

Χωρίς ενεργές εστίες είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν περίπου 24 ώρες στην Εύβοια, σύμφωνα με τον υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια. «Παρότι η φωτιά δεν έκαψε δάσος, αλλά χορτολιβαδική έκταση και θαμνώδη βλάστηση, δεν υποτιμούμε την οικολογική επίπτωση στην Εύβοια που τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί σκληρά από καταστροφικές πυρκαγιές», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Σε 43 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο σε Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία,, Εύβοια Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο.

Τους ισχυρισμούς του περί «γαλάζιας πατρίδας» επανέλαβε ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, με φόντο τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Ναμίκ Ταν, ο οποίος χαρακτήρισε τα περί γαλάζιας πατρίδας «παραμύθια» και «πολιτικές επεκτατισμού». Ο Ερντογάν αποκάλεσε την γαλάζια πατρίδα «αναπόσπαστο τμήμα της Τουρκίας» προσθέτοντας: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους». Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιτέθηκε και πάλι στο Ισραήλ για την γενοκτονία, όπως είπε, στη Γάζα, ενώ χαρακτήρισε ισορροπημένη την στάση της Τουρκίας στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: Στο τένις η Μαρία Σάκκαρη αντιμετωπίζει την Ουκρανή Κόστγιουκ για τη φάση των 16 του τουρνουά. 1-1 τα σετ αυτήν την ώρα. Στις 8.30μμ η ομάδα πόλο των ανδρών αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο για την 2η αγωνιστική στην φάση των ομίλων. Ζωντανό παραμένει το όνειρο της εθνικής ομάδας μπάσκετ, μετά την ήττα της Αυστραλίας με 93-83 από τον Καναδά. Η εθνική μας ομάδα έχει την ευκαιρία να προκριθεί στην επόμενη φάση με νίκη επί της Αυστραλίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 33 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα