back to top
34.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

34.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

Λουτσέσκου: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει»

Διαβάστε επίσης

Με πρωινή προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας ολοκλήρωσε σήμερα ο ΠΑΟΚ την προετοιμασία του για το αυριανό, δεύτερο παιχνίδι απέναντι στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα (22:00), στη Βοσνία, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο «Δικέφαλος» έχει το υπέρ του 3-2 από το πρώτο ματς στην Τούμπα, αλλά, όπως εξήγησε σήμερα, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, «τίποτα δεν έχει τελειώσει μετά τον πρώτο αγώνα και το ξέρουμε. Θα πάμε στη Βοσνία να παλέψουμε και να πάρουμε την πρόκριση.

Το μόνο που μετράει στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή είναι η πρόκριση. Δεν θα είναι εύκολο το ματς. Το πρώτο παιχνίδι κρίθηκε από εμάς, βάλαμε τρία γκολ και τους δώσαμε δύο, αν και το πέναλτι δεν έπρεπε να δοθεί και το δεύτερο τέρμα τους ξεκίνησε από οφσάιντ. Είναι λεπτομέρειες που διαμορφώνουν μια κατάσταση. Η Μπάνια Λούκα είναι μια εργατική ομάδα, έχει νοοτροπία, θα προσπαθήσει να οδηγήσει το παιχνίδι σε «επεισόδια». Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μην το επιτρέψουμε αυτό».

Για την εβδομάδα που μεσολάβησε μετά τον πρώτο αγώνα, αλλά και αν βοήθησε η αναμέτρηση της Τούμπας στην… προσγείωση της ομάδας του, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ επισήμανε:

«Μια εβδομάδα είναι μια εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μια μεταγραφή είναι διαφορετικό να βρίσκεται πέντε ή δύο ή μια εβδομάδα με την ομάδα. Ενδεχομένως να είναι και καλύτερο, σε κάποιες περιπτώσεις, να έχουμε ποιότητα σε ποδοσφαιριστές που θα έρθουν τα τελευταία 40 λεπτά στο παιχνίδι, σε συνδυασμό και με την κούραση που μπορεί να έχει ο αντίπαλος και την ενδεχόμενη πτώση στην απόδοσή του. Την προηγούμενη εβδομάδα καταφέραμε να πετύχουμε μια νίκη, τη σημασία της οποίας δεν πρέπει να την αφήσουμε να περάσει έτσι.

Έχουμε πράγματα μπροστά μας που πρέπει να πετύχουμε και θα πρέπει να αντιληφθούμε την προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε γι’ αυτά, χωρίς, όμως, να ξεχνάμε τη νίκη που πετύχαμε, η οποία μας δίνει το προβάδισμα για την πρόκριση».

Για το αν έχει περισσότερη γνώση για την Μπόρατς Μπάνια Λούκα μετά το πρώτο παιχνίδι, τόνισε: «Ο πρωταθλητής είναι πρωταθλητής και, για να το έχει καταφέρει αυτό, σημαίνει ότι έχει νοοτροπία νικητή. Όταν αντιμετωπίζεις μια τέτοια ομάδα, αν δεν είσαι στο 100% της παρούσας φάσης σου, τότε εγκυμονεί ο κίνδυνος να μην πάνε τα πράγματα όπως τα θέλεις. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι που ξέρω ή δεν ξέρω σχετικά με τον αντίπαλο. Ή κάτι που έμαθα καλύτερα.

Σε αυτό το επίπεδο, προφανώς όλοι ξέρουν τους αντιπάλους τους. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η συγκέντρωση που πρέπει να δείξουμε, η δουλειά που πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο, με την απαραίτητη ταπεινότητα, για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Ερωτηθείς, δε, για τους Τάρικ Τισουντάλι, Σόλα Σορετίρε, Φέντορ Τσάλοφ, οι οποίοι εντάσσονται στον ΠΑΟΚ (σ.σ. ο πρώτος έχει δεσμευτεί με συμβόλαιο, αναμένεται η σχετική διαδικασία και με τους άλλους δύο), ο Ρουμάνος απάντησε: «Δε θέλω να μιλήσω για μεταγραφές ή οτιδήποτε άλλο, έχουμε ένα παιχνίδι αύριο».

Ο Στέφαν Σβαμπ τοποθετήθηκε, επίσης, για την αυριανή αναμέτρηση, αναφέροντας: «Δεν είναι άσχημο το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς, στο οποίο δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι αμυντικά και τους δώσαμε την ευκαιρία να σκοράρουν δύο γκολ. Χρειάζεται αύριο να διατηρήσουμε τη συχνότητά μας σε ευκαιρίες, να παίξουμε έξυπνα, να σκοράρουμε και να πάρουμε την πρόκριση.

Είμαστε οι πρωταθλητές, αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ο μεγάλος στόχος είναι να είμαστε στους ομίλους τους Τσάμπιονς Λιγκ. Κάθε πρόκριση μας εξασφαλίζει κάποια μίνιμουμ, είναι και αυτά σημαντικά, αλλά ο ξεκάθαρος στόχος είναι να είμαστε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Ερωτηθείς για τη συνεργασία του με τον Μαντί Καμαρά, ο Αυστριακός μέσος απάντησε λέγοντας: «Είναι σημαντικό που έχουμε σχεδόν την ίδια ομάδα με πέρυσι. Στο δικό μου γκρουπ λείπει ο «Σου» (Μεϊτέ), ήρθε, όμως, ο Καμαρά, ο οποίος είναι ποιοτικός παίκτης. Θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί στο παιχνίδι μας. Παίζουμε σαν ομάδα, σιγά-σιγά θα βρει τα πατήματά του. Ο Μαντί είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα και θα αντικαταστήσει επάξια τον “Σου”». Θα έχουμε μια δυνατή ομάδα στα χαφ».

Η αποστολή του ΠΑΟΚ θα αναχωρήσει το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη, με πτήση τσάρτερ, για τη Βοσνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα