back to top
28.7 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

28.7 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Εντείνεται η διεθνής ανησυχία για επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Σε μια τελευταία εξέλιξη… Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα πως ο πολιτικός ηγέτης του, ο Ισμαήλ Χανίγια, δολοφονήθηκε στο Ιράν. Την ίδια πληροφορία δημοσιοποίησαν παράλληλα οι Φρουροί της Επανάστασης —επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας—, σύμφωνα με ιρανικό μέσο ενημέρωσης που αναμεταδίδει το Ροιτερς. Οι ιρανικές αρχές διενεργούν έρευνα για τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και τα ευρήματα θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Tην είδηση θανάτου του Χανίγια επιβεβαίωσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, κάνοντας λόγο με ανακοίνωσή του για «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή».

Χθες το βράδυ ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε στοχευμένο πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, σε αντίποινα για την επίθεση το περασμένο Σάββατο στα Υψίπεδα του Γκολάν, όπου σκοτώθηκαν 12 παιδιά.

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση που είχε στόχο τον Μουχσίν Σουκρ επικεφαλής του επιχειρησιακού βραχίονα της Χεζμπολάχ, τον οποίο το Ισραήλ θεωρεί ως τον εντολέα της του περασμένου Σαββάτου και ο οποίος επέζησε.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και να ασκήσει πίεση ώστε να αναγκάσει το Ισραήλ να σταματήσει την επιθετικότητά του και τις απειλές του και να εφαρμόσει τα διεθνή ψηφίσματα.

Φόβους ότι «ένας πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ είναι αναπόφευκτος», διατύπωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Για «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», έκανε λόγο το ρωσικό υπ. Εξωτερικών.

Στην εσωτερική επικαιρότητα…Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία επιβάλλεται η ειδική εισφορά στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, η οποία καθορίζεται σε 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Τα έσοδα από την εισφορά θα χρηματοδοτήσουν την επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τον μήνα Αύγουστο. Το ύψος της θα οριστικοποιηθεί έως το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου οι τελικές τιμές καταναλωτή να κυμανθούν κοντά στα 15 σεντς ανά κιλοβατώρα. Σύμφωνα με τις διατάξεις της τροπολογίας η εισφορά επιβάλλεται κατά αρχήν για το μήνα Αύγουστο με δυνατότητα παράτασης έως τρεις μήνες.

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική περιοχή στο Αχλαδοχώρι Σερρών. Πρόκειται για αναζωπύρωση φωτιάς που είχε οροθετηθεί τις προηγούμενες ημέρες και έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας ως προς την κατάσβεσή της γιατί βρίσκεται σε ναρκοθετημένη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό πως κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι άκουγαν εκρήξεις. Στην κατάσβεσή της επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 17 οχήματα 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και χωματουργικά μηχανήματα που ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες . Αναμένεται να λάβουν μέρος στην κατάσβεση και εναέρια μέσα και συγκεκριμένα έχει δοθεί εντολή να πετάξουν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πευκοδάσος Κιλκίς. Στην κατάσβεσή της επιχειρούν 25 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα . Η εικόνα σύμφωνα με τη τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής είναι βελτιωμένη . Στους κατοίκους της περιοχής ήχησε μήνυμα από το 112 με το οποίο τους ζητήθηκε να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Διαδοχικά τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν στον δήμο Παιονίας Κιλκίς σε λιγότερο από μία ώρα και με απόσταση 1,5-2 χλμ μεταξύ τους, αναφέρει σε ανάρτηση του στο Χ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα σε Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο

Αυξήσεις στις τιμές εκατοντάδων σκευασμάτων, φέρνει το νέο Δελτίο Τιμών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, το οποίο εστάλη στην αρμόδια Διεύθυνση του υπ. Υγείας.

Η ανατιμολόγηση αφορά 580 φθηνά φάρμακα, των οποίων οι τιμές αυξάνονται κατά περίπου 35%, ώστε να μην αποσυρθούν από την ελληνική αγορά κατόπιν σχετικού αιτήματος των φαρμακευτικών εταιριών.

Ο κατάλογος με τα 580 φάρμακα και οι αυξήσεις στις τιμές τους στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Ευρεία σύσκεψη χθες της Περιφέρειας Αττικής για την επανεκτίμηση της κατάστασης μετά τον εντοπισμό κρούσματος πανώλης των αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στον Ασπρόπυργο. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η απαγόρευση μετακίνησης ζώντων ζώων για αναπαραγωγή ή σφαγή προς τους θερινούς βοσκότοπους σε όλη την Αττική. Η ζώνη προστασίας ορίστηκε στα 3 χλμ και η ζώνη επιτήρησης στα 10.

Τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η οποία επέμεινε στις κατηγορίες περί προσωπικών ευθυνών του ίδιου του πρωθυπουργού στην υπόθεση των υποκλοπών, δέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος στην παρέμβαση του στη Βουλή, έκανε λόγο για συκοφαντίες, ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος άφησε αιχμές, γιατί -όπως είπε- «η δικαιοσύνη δεν έκανε διευρυμένη έρευνα σε όλους τους παρόχους», ενώ κάλεσε τον κ. Βορίδη να απαντήσει αν συμφωνεί να δοθούν στη βουλή – και να τηρηθεί η εμπιστευτικότητα – όλα τα πορίσματα και τα υπομνήματα από την προκαταρκτική έρευνα που έγινε από τον Άρειο Πάγο, ώστε τα κόμματα να λάβουν γνώση.

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε λόγο «για σοφιστικές ακροβασίες του κ. Βορίδη, που μας είπε σήμερα ότι τελικά υπεύθυνος για τις υποκλοπές είναι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου».

«Εμείς λέμε ότι και οι κρίνοντες κρίνονται. Μαθήματα σεβασμού των θεσμών δεν μπορείτε εσείς να δώσετε σε κανέναν, γιατί όλα αυτά που μας κατηγορείτε, τα έχετε κάνει εσείς και μάλιστα κωμικά και με απίστευτες σοφιστίες», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Το πόρισμα του Αρείου Πάγου είναι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση για να συγκαλύψει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, υποστήριξε ότι «πέφτει στην δημοκρατική αντιπολίτευση η ευθύνη για να βγει από αυτό το εγκεφαλικό η δημοκρατία, γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι καθεστώς».

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: Την δεύτερη νίκη της πέτυχε χθες η εθνική μας ομάδα πόλο ανδρών στο ολυμπιακό τουρνουά, κάνοντας την ανατροπή απέναντι στο Μαυροβούνιο. Κέρδισε στα πέναλτι με σκορ 17-16, καθώς στην κανονική διάρκεια ο αγώνας έληξε 12-12.

Και ο καιρός: Αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.27 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα