back to top
28.7 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

28.7 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Νεκρός ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια. Δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη, όπου είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, του Μασούντ Πεζεσκιάν, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες η παλαιστινιακή οργάνωση, κάνοντας λόγο για «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή».

Στελέχη της Χαμάς χαρακτηρίζουν τη δολοφονία ως άνανδρη ενέργεια του Ισραήλ, διαμηνύοντας πως «δεν θα μείνει ατιμώρητη».

Την πληροφορία ότι ο ηγέτης της Χαμάς δολοφονήθηκε στο Ιράν δημοσιοποίησαν επίσης οι Φρουροί της Επανάστασης, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Διενεργείται έρευνα από τις ιρανικές αρχές και τα ευρήματα αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής και ηγέτης της Φάταχ, Μαχμούντ Αμπάς, καταδίκασε «σθεναρά» την άνανδρη, όπως τόνισε, δολοφονία του πολιτικού του αντιπάλου.

“Είναι μια απαράδεκτη πολιτική δολοφονία, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων” τονίζει η Ρωσία.

Για ειδεχθή δολοφονία κάνει λόγο η Τουρκία. «Σκοπός της επίθεσης ήταν να εξαπλωθεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας», υποστηρίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα, oι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι «εξάλειψαν» κορυφαίο στέλεχος του στρατιωτικού βραχίονα της λιβανικής Χεζμπολάχ, τον «υπεύθυνο», κατ’ αυτές, για το πλήγμα με ρουκέτα στο προσαρτημένο στο Ισραήλ υψίπεδο του Γκολάν το Σάββατο, που σκότωσε 12 παιδιά.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία επιβάλλεται ειδική εισφορά 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο. Τα έσοδα θα χρηματοδοτήσουν την επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τον μήνα Αύγουστο. Το ύψος της θα οριστικοποιηθεί έως το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου οι τελικές τιμές καταναλωτή να κυμανθούν κοντά στα 15 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Πολιτικό σάλο προκαλεί η απόφαση του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο τη δικογραφία των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων σε ό,τι αφορά τη σύνδεση της ΕΥΠ με τη χρήση του λογισμικού predator.

Τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η οποία επέμεινε στις κατηγορίες περί προσωπικών ευθυνών του ίδιου του πρωθυπουργού, δέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος στην παρέμβασή του στη Βουλή, έκανε λόγο για συκοφαντίες, ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος άφησε αιχμές, γιατί -όπως είπε- «η δικαιοσύνη δεν έκανε διευρυμένη έρευνα σε όλους τους παρόχους».

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε λόγο «για σοφιστικές ακροβασίες του κ. Βορίδη, που μας είπε σήμερα ότι τελικά υπεύθυνος για τις υποκλοπές είναι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου».

Μεταξύ άλλων, ο κ Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην οικονομική πτυχή της υπόθεσης λέγοντας : “Δεν είναι μόνο ότι μας άκουγαν, κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ Είναι ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο με τζίρο εκατομμυρίων».

«Το πόρισμα του Αρείου Πάγου είναι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση για να συγκαλύψει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Να έρθει άμεσα στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας η υπόθεση προκειμένου να διερευνηθεί ενδελεχώς πώς η ταυτόχρονη παρακολούθηση προσώπων τόσο από την ΕΥΠ όσο και από το παράνομο λογισμικό, χαρακτηρίστηκε «σύμπτωση», λέει η Ελληνική Λύση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, υποστήριξε ότι «πέφτει στην δημοκρατική αντιπολίτευση η ευθύνη για να βγει από αυτό το εγκεφαλικό η δημοκρατία, γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι καθεστώς».

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική περιοχή στο Αχλαδοχώρι Σερρών. Πρόκειται για αναζωπύρωση φωτιάς που είχε οροθετηθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Καλή είναι η εικόνα από τις φωτιές που ξέσπασαν χθες στο νομό Κιλκίς, κινητοποιώντας μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα σε Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο.

Aυξήσεις στις τιμές εκατοντάδων σκευασμάτων φέρνει το νέο Δελτίο Τιμών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, το οποίο εστάλη στην αρμόδια Διεύθυνση του υπ. Υγείας.

Η ανατιμολόγηση αφορά 580 φθηνά φάρμακα, των οποίων οι τιμές αυξάνονται κατά περίπου 35%, ώστε να μην αποσυρθούν από την ελληνική αγορά κατόπιν σχετικού αιτήματος των φαρμακευτικών εταιριών.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: Την δεύτερη νίκη της πέτυχε χθες η εθνική μας ομάδα πόλο ανδρών στο ολυμπιακό τουρνουά, κάνοντας την ανατροπή απέναντι στο Μαυροβούνιο. Κέρδισε στα πέναλτι με σκορ 17-16, καθώς στην κανονική διάρκεια ο αγώνας έληξε 12-12.

Και ο καιρός: Αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΕΛΛΑΣ

Χριστίνα Τζοβάνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα