back to top
31.3 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

31.3 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε αποθήκη στην περιοχή του Βοτανικού. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ. Μάχη με τις φλόγες σε δασική περιοχή στο ακριτικό Αχλαδοχώρι Σερρών . Φωτιά ξέσπασε και στα Κυπαρίσσια Μεγαλόπολης. Σε εξέλιξη πυρκαγιά και σε δασική έκταση στο χωριό Ντομάτα στην Κεφαλονιά, και στην Πίσσα Εύβοιας.

Αθώοι κρίθηκαν λόγω αμφιβολιών και οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβαζ. Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών. Κατά πλειοψηφία κηρύχθηκε αθώος και ο 41ενός ετών με μειοψηφία τακτικής δικαστικής λειτουργού.

Μπροστά σε μία γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, που αποδίδεται στο Ισραήλ. Η Τεχεράνη δεν έχει την πρόθεση να κλιμακώσει την σύγκρουση είπε νωρίτερα ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ιράν Μοχάμαντ Ρεζά Αρεφ, μετά τις ιρανικές απειλές για εκδίκηση. Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε ότι η χώρα του δεν επιδιώκει την κλιμάκωση του πολέμου, αλλά είναι προετοιμασμένο για όλα τα σενάρια. Τριήμερο εθνικό πένθος το Ιράν. Η δολοφονία δεν θα μείνει ατιμώρητη, απείλησε και η Χαμάς. Φόβους ότι μπορεί να προκληθεί χάος σε όλη τη Μέση Ανατολή εκφράζουν Κατάρ, Συρία, Ρωσία και Κίνα. “Καταριέμαι τη δόλια δολοφονία του “αδερφού” μου από τη σιωνιστική βαρβαρότητα” λέει ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς καταδικάζει με ανακοίνωσή του την «άνανδρη” δολοφονία», όπως τη χαρακτηρίζει. Για ειδεχθές τρομοκρατικό έγκλημα κάνει λόγο ανώτερο στέλεχος των Χούθι της Υεμένης.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Καλεί την διεθνή κοινότητα να παρέμβει προκειμένου να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση.

Ανάληψη κοινών κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών όσον αφορά στην υπόθεση των υποκλοπών αναζητεί η αντιπολίτευση στη Βουλή. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με πληροφορίες βλέπουν θετικά τη χθεσινή πρόταση της προέδρους της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε στην Ολομέλεια την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Δεν αποκλείεται η κοινή πρωτοβουλία να αναληφθεί ακόμη και εντός της ημέρας.

Τέσσερα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό στον απόηχο του πορίσματος του Αρείου Πάγου απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του. Ο Στέφανος Κασσελάκης διερωτάται μεταξύ άλλων εάν η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αποτυπώνει όπως λέει και εάν “το υπουργικό συμβούλιο, του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελείται από πρόσωπα ύποπτα για την εθνική ασφάλεια που χρήζουν παρακολούθησης;”

Σε 14.000 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα ζώα που έχουν θανατωθεί εξαιτίας της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών.

Κατατέθηκε η τροπολογία για την παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Στις 2 Αυγούστου λήγει για τα φυσικά πρόσωπα και 9 Αυγούστου για τα νομικά.

Επεισόδια από ακροδεξιούς χθες το βράδυ στο Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας μετά από τη δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών, την ώρα που χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί σε αγρυπνία στη μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν από επίθεση 17χρονου με μαχαίρι ενώ βρίσκονταν σε μάθημα χορού.

Υποχρεωτική πλέον στα ταξί η ειδική σήμανση με την οποία οι πελάτες ενημερώνονται για την αποδοχή πληρωμών με κάρτα. Σε περίπτωση μη επικόλλησης προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Αναρτημένοι στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ οι οριστικοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν δωρεάν στους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούςτης Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για την επόμενη σχολική χρονιά

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ τον Σεμπαστιάν Μπάες, κλείνοντας θέση στην οκτάδα του ολυμπιακού τουρνουά στο Τένις, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό του διπλού σκιφ στο άθλημα της κωπηλασίας. Στο ίδιο αγώνισμα Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού έγιναν το τρίτο ελληνικό πλήρωμα που εξασφάλισε τη συμμετοχή στον τελικό ενώ Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου, εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στον τελικό της δικώπου. Ο Θοδωρής Τσελίδης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά των 90 κιλών τζούντο. Ωστόσο θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στα ρεπεσάζ. Ο Παναγιώτης Γκιώνης γνώρισε την ήττα και αποκλείστηκε στη φάση των «32» του ολυμπιακού τουρνουά στο πινγκ- πονγκ. Το σημερινό πρόγραμμα θα κλείσει η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, η οποία στη 2η αγωνιστική του ομίλου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως και 7 μποφόρ στα αντολικά με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 31ένας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα