back to top
32.2 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

32.2 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

Γ. Κώτσηρας από Κύπρο: Η διαιώνιση του σημερινού status quo ή η δημιουργία δύο κρατών δεν αποτελούν αποδεκτές λύσεις

Διαβάστε επίσης

Τη συνεισφορά του Ελληνισμού της Διασποράς στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για το Κυπριακό, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, απευθύνοντας χαιρετισμό, χθες Τρίτη κατά την τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς.

«Οι χώρες μας, αλληλέγγυες και ενωμένες με δεσμούς αδερφικούς, σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και προκρίνουν τον κοινό εθνικό στόχο μιας δίκαιης, οριστικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης του Κυπριακού», στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επισήμανε ο Υφυπουργός. Τόνισε επίσης ότι «η διαιώνιση του σημερινού status quo, ή η δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο, δεν αποτελούν αποδεκτές λύσεις, ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Ευρώπη».

Ο κ. Κώτσηρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Ελληνισμό της Διασποράς και στην προσφορά του στην κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού και επανένωσης της Μεγαλονήσου. Εξήρε επίσης την προσφορά του Ελληνισμού της Διασποράς στην υπεράσπιση των εθνικών διεκδικήσεων, τονίζοντας ότι «ο αγώνας για την αφύπνιση της διεθνούς κοινότητας» για το Κυπριακό «περνά και μέσα από τη Διασπορά».

Υπογράμμισε τέλος τη σημασία που αποδίδει η σημερινή ελληνική Κυβέρνηση στην τόνωση των δεσμών με τον Απανταχού Ελληνισμό και αναφέρθηκε σε σειρά πρόσφατων πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό έδωσε έμφαση στο Στρατηγικό Σχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2027, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των δεσμών του μητροπολιτικού κέντρου με την ελληνική Διασπορά και στην ουσιαστική και αμφίδρομη επικοινωνία μαζί της, με στόχο την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου ανά τον κόσμο.

Ευάγγελος Σαρακινός 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα