back to top
31.3 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

31.3 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

Η έκθεση φωτογραφίας “Καρυάτις Αιθήρ” στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Την έκθεση CARYATIS AETHER – ΚΑΡΥΑΤΙΣ ΑΙΘΗΡ φιλοξενεί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», σε συνεργασία με το Λύκειον Ελληνίδων Καλαμάτας / Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών Βικτωρίας Καρέλια. Πρόκειται για έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Τατάκη, με τίτλο «Καρυάτις Αιθήρ», η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2025 στον εκθεσιακό χώρο αναχωρήσεων του αερολιμένα.

Η «Καρυάτις Αιθήρ» αποτελεί μια οπτική περιήγηση στην ιστορία και την ομορφιά της τοπικής γυναικείας ενδυμασίας της Ελλάδας.

Μέσα από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Γιώργου Τατάκη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο της ελληνικής κληρονομιάς που κρύβεται πίσω από τις ενδυμασίες των γυναικών από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα. Το φωτογραφικό πόνημα «Καρυάτις» έχει αποσπάσει 22 διεθνή βραβεία και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας μέσα από το έργο του διακεκριμένου φωτογράφου. Οι φωτογραφίες του Τατάκη όχι μόνο αποτυπώνουν την αισθητική της ενδυμασίας αλλά και την πνευματικότητα, την ιστορία και την ανθεκτικότητα των ανθρώπων που τις φορούν.

Οι επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου μπορούν να την επισκεφθούν ελεύθερα όλο το 24ωρο, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν τις διαφορετικές πτυχές της ελληνικής παράδοσης πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Η έκθεση σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τον εκθεσιακό χώρο του αεροδρομίου «Τέχνη & Περιβάλλον», είσοδος 3 του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Διάρκεια έκθεσης: 3.7.2024 – 28.3.2025, πρόσβαση ελεύθερη στο κοινό

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα