back to top
31.2 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

31.2 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

Παρίσι 2024: Προκρίθηκαν στον τελικό της δικώπου οι Μπούρμπου και Αναστασιάδου

Διαβάστε επίσης

Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου, εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στον τελικό της δικώπου στο άθλημα της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Προκρίθηκαν ως 3ες της 1ης ημιτελικής σειράς με χρόνο 7:18.28 και την Παρασκευή, 2 Αυγούστου, στις 12:42 μ.μ. θα πάρουν θέση στον τελικό με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Οι Μπούρμπου και Αναστασιάδου έκαναν εξαιρετική εκκίνηση και ήταν πρώτες στα πρώτα 50 μέτρα, για να τις προσπεράσει το πλήρωμα της Ολλανδίας Ύμκε Κλέβερινγκ και Βερονίκ Μέεστρ και να μείνουν στη 2η θέση, με τις Δανές Χέντβικ Ρασμούσεν και Φίε Ούντμπι Έρικσεν στην 3η, στα πρώτα 500 μέτρα, ενώ στα 1000μ. η κατάσταση δεν άλλαξε για τα δύο πρώτα πληρώματα (των Ολλανδίας και Ελλάδας αντίστοιχα), για να περάσουν πάντως 3ες οι Ρουμάνες Χέντβικ Ρασμούσεν και Φίε Ούντμπι Έρικσεν και 4ες οι Δανές.

Οι Μπούρμπου και Αναστασιάδου έριξαν ρυθμό, εν συνεχεία, με αποτέλεσμα να βρεθούν στην 3η θέση στα 1.500μ., αφού τις προσπέρασαν οι Ρουμάνες. Στην τελική ευθεία, των τελευταίων 500 μέτρων, οι Ελληνίδες κωπηλάτριες είχαν δυνάμεις και κατάφεραν να διατηρηθούν στην 3η θέση παρά την υπερπροσπάθεια των Δανών «κλέψουν» την πρόκριση στον τελικό από τις Ελληνίδες.

Ως πρώτες της 1ης ημιτελικής σειράς στον τελικό της δικώπου γυναικών προκρίθηκαν οι Ύμκε Κλέβερινγκ και Βερονίκ Μέεστρ από την Ολλανδία (7:10.16). Ως δεύτερες οι Ιωάννα Βριντσεάνου και Ροξάνα Άνγχελ από τη Ρουμανία (7:14.53).

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα