back to top
26.9 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

26.9 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Παρίσι 2024: Στον τελικό των 200μ ύπτιο ο Χρήστου

Διαβάστε επίσης

Ο Απόστολος Χρήστου θα κυνηγήσει το όνειρο ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 200 μέτρα ύπτιο, με τον Έλληνα πρωταθλητή να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό έχοντας την τέταρτη καλύτερη επίδοση στις δύο ημιτελικές σειρές.

Ο Χρήστου έκανε 1:56,33, ενώ ο έτερος Έλληνας των ημιτελικών, ο 19χρονος Απόστολος Σίσκος, ήταν έβδομος στη σειρά και 14ος συνολικά με 1:57,77 μένοντας εκτός τελικού (προκρίνονταν οι οκτώ καλύτεροι χρόνοι) αλλά δείχνοντας πως το μέλλον τού ανήκει.

Ο 27χρονος πρωταθλητής θα αγωνιστεί το βράδυ της Πέμπτης (21:38) με στόχο να κερδίσει ένα μετάλλιο.

Μάλιστα αποκάλυψε πως μετά την τέταρτη θέση και το χαμένο χάλκινο μετάλλιο για δύο εκατοστά στα 100μ. είχε σκεφτεί να μην κολυμπήσει.

«Ήταν πολύ ωραία κούρσα, είναι ατομικό ρεκόρ για μένα, για πολύ λίγο. Διαχειρίστηκα καλά την κούρσα, εκεί κέρδισα χρόνο και είμαι ικανοποιημένος που είμαι στον τελικό. Σίγουρα η εμπειρία έπαιξε ρόλο, ο χρόνος ήταν μέσα στις δυνατότητές μου. Έδειξα ότι δεν το έβαλα κάτω μετά την τέταρτη θέση, παρόλο που στην αρχή έλεγα πως δεν θέλω να κολυμπήσω.

Δεν τα παράτησα, το ξανασκέφτηκα και είπα πως δεν πρέπει να τα παρατήσω για κανέναν λόγο. Γι’ αυτό είμαι εδώ, αποδεικνύω πως μπορείς να επιστρέψεις ακόμη πιο δυνατός. Με το που τελείωσαν τα 100μ. είχα απογοητευτεί πάρα πολύ, αλλά μετά το σκέφτηκα και είπα ότι δεν γίνεται να τα παρατήσω. Ο Απόστολος (Σίσκος) μπορούσε να περάσει στον τελικό, ήταν στις δυνατότητές του και πιστεύω πως είναι μια μεγάλη εμπειρία για αυτόν εν όψει των Αγώνων του Λος Άντζελες που θα είναι στον τελικό σίγουρα», τόνισε.

Ο 19χρονος Σίσκος, που με τον 14ο χρόνο συνολικά δεν μπόρεσε να περάσει στον τελικό, είπε με τη σειρά του: «Έχω κάνει και πιο γρήγορες κούρσες, κρατάω ότι βρέθηκα στους 16 καλύτερους του κόσμου και θα το χρησιμοποιήσω για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου μακάρι να είμαι εκεί. Είναι μια διαφορετική διοργάνωση από ευρωπαϊκά και παγκόσμια, παίζει ρόλο η εμπειρία για να μετατρέψεις το άγχος σε θετική ενέργεια. Δεν το διαχειρίστηκα όπως έπρεπε. Ο Απόστολος (Χρήστου) άξιζε το μετάλλιο στα 100μ. και μακάρι να το πάρει αύριο στα 200μ».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα