32.2 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

32.2 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Εύβοια, Ηλεία, Αρκαδία, Αρπρόπυργο, Σέρρες – Μηνύματα από το 112

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πισσώνας του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Πισσώνα Ευβοίας προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε δασική έκταση στην περιοχή Ανάληψη Ηλείας.

 

Κινητοποιήθηκαν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και στον Ασπρόπυργο σε χαμηλή βλάστηση. Επί τόπου έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 οχήματα

Σε εξέλιξη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Κυπαρίσσια Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν 26 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα, 8 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα στο Αχλαδοχώρι Σερρών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για φωτιά στον Όρβηλο από τις 18 Ιουλίου, η οποία επεκτάθηκε και αναζωπυρώθηκε σε περιοχές του Αχλαδοχωρίου. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού και από αέρος. Ειδικότερα επί τόπου επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, 60 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 17 οχήματα.

Μήνυμα από το 112 εστάλη τα ξημερώματα στους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο χωριό Ντομάτα στην Κεφαλονιά, η οποία καίει κοντά στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Αυτή τη στιγμή στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ πραγματοποιούνται ρίξεις νερού από εναέρια μέσα.

Ήχησε το 112 της Πολιτικής Προστασίας και προτρέπει όσους βρίσκονται στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα