back to top
26.8 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

26.8 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Αλόνσο: «Θα κυνηγήσουμε την πρόκριση με Άγιαξ»

Διαβάστε επίσης

Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε από τη νίκη του Παναθηναϊκού με 0-4 και την επιβλητική πρόκριση επί της Μπότεφ ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν είχε παράπονα από την ομάδα του, η οποία άλλωστε μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια από το πρώτο λεπτό, κυριάρχησε απόλυτα στην αναμέτρηση και κατάφερε να επικρατήσει με το επιβλητικό -αλλά και «φτωχό» με τις ευκαιρίες που σπατάλησε- 0-4 μέσα στο «Hristo Botev».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου:

Πρόκριση με εμφατικό 0-4. Περιμένατε τέτοια εμφάνιση και τόσο άνετο πέρασμα από την Φιλιππούπολη;

«Καλησπέρα σε όλους. Το κάναμε σαν να φαινόταν εύκολη η πρόκριση, βεβαίως το γεγονός ότι βρήκαμε ένα γρήγορο γκολ μας έδωσε ηρεμία και άλλαξε τα πράγματα για τον αντίπαλο. Η Μπότεφ είναι μια καλή ομάδα, αλλά εμείς πολεμήσαμε καλύτερα, περισσότερο και περάσαμε».

Μόλις χθες μιλήσατε για μεγάλες προκλήσεις και σήμερα αυτό επιβεβαιώνεται με μια κόντρα με τον Άγιαξ. Στα δικά σας μάτια, πόσο μεγάλη είναι αυτή η πρόκληση με δεδομένο το όνομα του αντιπάλου και το διακύβευμα;

«Αναμφίβολα θα παίξουμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα και βεβαίως θα πρέπει να κάνουμε το παν ώστε να παίξουμε καλά και να κυνηγήσουμε την πρόκριση. Στην Αθήνα το προσπαθήσαμε, κάναμε έναν καλό αγώνα για 70 λεπτά και σήμερα το ξεπεράσαμε και πήραμε την πρόκριση».

Πέρα από τα 4 γκολ είναι και η εικόνα της ομάδας τέτοια, που μέσα σε πολύ λίγες μέρες αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον. Ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το άριστο και αμυντικά και επιθετικά και τακτικά και στην διαχείριση του ματς. Τι σημαίνει αυτό για την συνέχεια; Γιατί είμαστε ακόμα στο καλοκαίρι, χτες μας είπατε ότι η ομάδα θα χτίζεται μέχρι τις 31 Αυγούστου. Είμαστε στον σωστό δρόμο αυτή την στιγμή;

«Αναμφίβολα στην ομάδα υπάρχουν ακόμα πολλά να βελτιώσουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε καθημερινά ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Είμαι χαρούμενος γιατί απόψε η ομάδα έδειξε προσωπικότητα, έπαιξε με τον τρόπο που θέλουμε. Αλλά για να μπορέσεις να μεγαλώσεις, πρέπει να δουλεύεις κάθε μέρα».

Τι σας άρεσε πολύ σήμερα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι του ΟΑΚΑ;

«Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι η προσωπικότητα που έδειξε η ομάδα. Στην Αθήνα μέχρι το 70′ παίξαμε πολύ καλά. Μετά δεν το κάναμε όπως σήμερα. Αντιθέτως, σήμερα η ομάδα έδειξε σε όλη την διάρκεια του αγώνα προσωπικότητα. Παίξαμε πολύ καλά σαν φιλοξενούμενοι και δείξαμε αυτό που είμαστε».

Είπατε ότι ο Παναθηναϊκός έχει προσωπικότητες. Ο Τετέ μπήκε και όσο έπαιξε πήρε πρωτοβουλίες, έδειξε την ικανότητά του. Πόσο ικανοποιημένος είστε από το ντεμπούτο του; Θεωρείτε ότι άλλη μια προσωπικότητα προστέθηκε στο ρόστερ;

«Είμαι ικανοποιημένος με την απόδοση όλων όσων έπαιξαν απόψε. Βεβαίως η είσοδος του Τετέ μας ικανοποίησε, έχει λίγες ημέρες που προπονείται μαζί μας αλλά έχει δείξει ωραία πράγματα. Πρέπει όμως να δείξουμε υπομονή, ώστε να προσαρμοστεί στην χώρα, στην πόλη και στην ομάδα».

Είδαμε στα δύο ματς με την Μπότεφ ποδοσφαιριστές που πέρσι δεν είχαν τόσο ενεργό ρόλο να βγαίνουν μπροστά (πχ Γερεμέγεφ, Μαντσίνι, Τζούρισιτς). Αποτελεί πρόκληση για εσάς να βγάζετε τον καλύτερο εαυτό των παικτών σας, ακόμα κι εκείνων που δεν θεωρούνται βασικοί ή προέρχονται από κακή χρονιά;

«Καταρχάς να σας πω ότι τα συγχαρητήρια αξίζουν στους παίκτες, αυτοί παίζουν στον αγωνιστικό χώρο. Η δουλειά μου είναι ακριβώς να τους βγάζω το καλύτερο που μπορούν. Αυτό πρέπει να κάνω. Και να γνωρίζω ποια είναι τα χαρακτηριστικά και η ποιότητα του καθενός. Με αυτό τον τρόπο να μπορέσω να βοηθήσω ώστε να γίνουμε μια καλύτερη ομάδα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα