back to top
28.3 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

28.3 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Ασημένιο μετάλλιο ο Χρήστου στα 200μ. ύπτιο

Διαβάστε επίσης

Τεράστια επιτυχία για τον Απόστολο Χρήστου, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με επίδοση 1.54. 82.

Είναι το δεύτερο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή μετά από το χάλκινο του Θεόδωρου Τσελίδη. Είναι μάλιστα το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην κολύμβηση σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό με 1:54.82 και έχασε μόνο από τον Ούγγρο Χούμπερτ Κος, που πήρε την πρώτη θέση με 1:54.26.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε λίγες μέρες βρέθηκε από την απογοήτευση στην κορυφή του κόσμου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το δεύτερο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν το πιστεύω, δεν έχω πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει! Σε λίγες μέρες από την κόλαση πήγα στον παράδεισο.

Ήξερα ότι έχω δυνατότητες για το μετάλλιο, μπήκα δυνατά από την αρχή, έβλεπα ότι ήμουν μπροστά, στο τέλος έχασα δυνάμεις, αλλά είχα πάρει διαφορά και έτσι κατάφερα να πάρω το μετάλλιο. Τα έπαιξα όλα για όλα και ανταμείφθηκα».

Για το πώς νιώθει: «Δεν μπορώ να το πιστέψω, πάντα στο μυαλό μου είχα τα 100 μέτρα, δεν ήταν βασικός στόχος τα 200μ, βρήκα δυνάμεις για να κολυμπήσω ένα απίστευτο 200άρι. Πλέον είναι το αγαπημένο μου το 200άρι».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα