back to top
28.5 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

28.5 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά, σε δασική έκταση στο δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, στην περιοχή του Πισσώνα προς Καμάρα στο ανατολικό τμήμα προς Εύβοια. Δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους τεσσάρων χωριών, καθώς οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι ενίσχυσαν τη δύναμη της φωτιάς. Μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας άνοιξαν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην απειληθούν από τις πύρινες γλώσσες οι οικισμοί. Με το πρώτο φως της ημέρας δόθηκε εντολή να ριχτούν στη μάχη για την κατάσβεση των διάσπαρτων εστιών φωτιάς εννέα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Ενεργές εστίες φωτιάς σε τμήματα με καμένη έκταση στα Σελιά Ρεθύμνου στο Φαράγγι του Κοτσυφου. Αυτή η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα.

Φόβους γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή, προκαλεί η δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, αλλά και αυτή του στρατιωτικού ηγέτη της Χετζμπολάχ στη Βηρυτό. Ο Χανίγια σκοτώθηκε από κατευθυνόμενο πύραυλο, στο σπίτι όπου φιλοξενείτο. Ιράν, Χαμάς και Χετζμπολάχ ορκίζονται εκδίκηση. «Το Ισραήλ θα απαντήσει δυναμικά και θα επιβάλει βαρύ τίμημα σε οποιαδήποτε επίθεση» τόνισε μεταξύ άλλων σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμα ο Βενιαμίν Νετανιάχου.

«Τα πλήγματα στην Τεχεράνη και στη Βηρυτό που αποδίδονται στο Ισραήλ δεν βοηθούν στη μείωση των περιφερειακών εντάσεων, και οι ΗΠΑ δεν βλέπουν ενδείξεις για επικείμενη κλιμάκωση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Πρόσθεσε δε ότι είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί εάν τα τελευταία γεγονότα στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να πλήξουν τις προοπτικές μιας συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός.

Έκτακτη σύγκληση του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατόπιν αιτήματος του Ιράν.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα: Νέα κρούσματα πανώλης αιγοπροβάτων, σε δύο κοπάδια που αριθμούν συνολικά 300 ζώα, ανιχνεύθηκαν στην Κρήτη. Θα εφαρμοστούν τα συνήθη πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Νεο κρουσμα πανωλης εντοπίστηκε και στον Δημο Τεμπων

Το πρώτο της ολυμπιακό μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Ο Θοδωρής Τσελίδης αναδείχθηκε χάλκινος Ολυμπιονίκης, νικώντας στον τελικό του ρεπεσάζ, τον Ισπανό αντίπαλό του, στην κατηγορία των μείον 90 κιλών.

Συγχαρητήρια στον Θοδωρή Τσελίδη εξέφρασαν με αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Με ρυθμό 3% έτρεξε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, αυξημένος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Τροφοδοτήθηκε από τις αυξήσεις στην ενέργεια και την παροχή υπηρεσιών, παρά τις μειώσεις σε καταναλωτικά αγαθά των σούπερ μάρκετ. Περισσότερες μειώσεις τιμών ζήτησε, από παράγοντες της αγοράς, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μετά το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ότι καμιά δημόσια υπηρεσία δεν εμπλέκεται με το παράνομο λογισμικό Πρέντατορ. Αίτημα για να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής και να διαβιβαστεί σε αυτήν από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το πόρισμα για τις παρακολουθήσεις κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την παρέμβαση της κυβέρνησης μετά τα μαζικά εξώδικα που εστάλησαν σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, με τα οποία ζητείται η άμεση διαγραφή θεμάτων που αφορούν στην υπόθεση της Energa, ζητεί το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας την ανησυχία και την έκπληξή της.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Συντακτών ζητεί από την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για τη θεσμική θωράκιση των ΜΜΕ από αντίστοιχες απειλές και πρακτικές SLAPP σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος.

Υποχρεωμένα για ειδική σήμανση, ότι δέχονται πληρωμή με POS, είναι πλέον τα ταξί. Ειδικό αυτοκόλλητο, στο τζάμι της πίσω δεξιάς πόρτας θα το αναγράφει στα ελληνικά και στα αγγλικά. Η μή επικόλληση του αυτοκόλλητου επισείει πρόστιμο 1000 ευρώ για τον αυτοκινητιστή.

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν, κατά πλειοψηφία από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Η εισαγγελική πρόταση, ήταν να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο αδερφοί για την «εκτέλεση» συμβολαίου θανάτου του δημοσιογράφου.

Για τις 2 Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκε η συζήτηση επί της αίτησης αποφυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη με περιοριστικούς όρους, καθώς έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του. Πρόκειται για μεθοδευμένη ενέργεια του καθεστώτος Ράμα, ενόψει των εκλογών της Κυριακής, για την ανάδειξη νέου δημάρχου στη Χειμάρα, καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Και ο καιρός: Αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα