back to top
31.8 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

31.8 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, εν μέσω φόβων για εξάπλωση των πολεμικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Η επίσημη τελετή άρχισε νωρίς το πρωί στην Τεχεράνη.

Εντολή για άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ έδωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται αξιωματούχους της χώρας.

“Έρχονται δύσκολες μέρες. Το Ισραήλ είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια, και θα απαντήσει σκληρά σε κάθε μορφή επιθετικότητας από όπου κι αν προέρχεται”, τόνισε ο Μπένιαμιν Νετανιάχου απευθυνόμενος στον ισραηλινό λαό, σε έκτακτο διάγγελμα, «όχι από το γραφείο του αλλά από το υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ», όπως επισημαίνουν τα διεθνή πρακτορεία.

Τόνισε ακόμη ότι το Ισραήλ επέφερε συντριπτικά πλήγματα στους εντολοδόχους του Ιράν, όπως στη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ, και αναφέρθηκε στον διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ που σκοτώθηκε στη Βηρυτό, αλλά όχι στον θάνατο του Χανίγια.

Έκκληση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν να συνεχιστούν οι «προσπάθειες» για να συναφθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που το Κατάρ, χώρα με κεντρικό ρόλο στις έμμεσες διαπραγματεύσεις, διερωτάται πλέον αν είναι καν εφικτή η συνέχιση της μεσολάβησης.

Την ανησυχία του για κλιμάκωση του πολέμου εξέφρασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συνήλθε εκτάκτως με αίτημα του Ιράν.

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί η Αθήνα τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και για την περίπτωση που απαιτηθεί μεταφορά Ελλήνων πολιτών.

«Η Ελλάδα παραμένει σε ανοιχτή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία σε περίπτωση που χρειαστεί νέα επιχείρηση μεταφοράς Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών» ανέφερε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο βουλευτής της Ν.Δ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Εύβοια, στην περιοχή Πισσώνας. Διάσπαρτες εστίες φωτιάς αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επιχειρούν 18 εναέρια μέσα.

Με διάσπαρτες εστίες εξακολουθεί να καίει η φωτιά που ξέσπασε προχθές το βράδυ μεταξύ του Πευκοδάσους και του Πολυκάστρου Κιλκίς.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά και στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο, η οποία ξεκίνησε τα μεσάνυχτα πάνω από το φαράγγι του Κοτσιφού.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την έναρξη της δίκης για τα Τέμπη βρίσκεται πλέον ο σταθμάρχης Λάρισας. Όπως αναφέρει το ertnews.gr ο ειδικός εφέτης ανακριτής έκανε δεκτή την αίτησή του για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του, με τους όρους του κατ’ οίκον περιορισμού και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΑΑΔΕ τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου με τα ονόματα και τις επωνυμίες τους. Πρόκειται για δυο λίστες με τα νομικά και τα φυσικά πρόσωπα που διατηρούν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ σε δημόσιο και ΕΦΚΑ, και όχι μόνο δεν αποπληρώνουν αλλά αρνούνται και να εντάξουν σε κάποια ρύθμιση.

Συνέχεια στο θέμα των υποκλοπών, μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επιδιώκει να δώσει η αντιπολίτευση. Πέντε κόμματα κατέθεσαν αίτημα για σύγκληση της επιτροπής, στον απόηχο του πορίσματος του Αρείου Πάγου που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Γαλάζιες πηγές αναφέρουν ότι ποτέ στο παρελθόν η Βουλή δεν έχει θέσει υπό την κρίση της δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα ανώτατων δικαστηρίων καθώς θα ισοδυναμούσε με κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών.

“Εγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα η ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου” δήλωσε στον 984 η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα και τόνισε ότι “ήρθε ως μάνα εξ ουρανού καθώς ξεπλένει πολύ μεγάλες ευθύνες για αυτή την δυσώδη υποθεση”.

Λήγει αύριο 2 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα. Τελευταία ημέρα η Παρασκευή και για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος με έκπτωση 3%.

Σε έξι διαφορετικά αγωνίσματα συμμετέχουν οι Έλληνες αθλητές κατά τη σημερινή 6η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Αυτή την ώρα αγωνίζονται η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20χλμ βάδην και ο Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ.

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Μαρία Κορίνα Ματσάδο, κάλεσε μέσω X σε μαζικές κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, που ανακηρύχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, αποτέλεσμα που απορρίπτει η πλευρά της, υποστηρίζοντας πως επικράτησε ο δικός της υποψήφιος.

Στις έως τώρα διαδηλώσεις, σκοτώθηκαν σε επεισόδια τουλάχιστον 11 πολίτες, σύμφωνα με ΜΚΟ. Η αντιπολίτευση αναφέρεται σε 16 «δολοφονίες».

Σύμφωνα με την εισαγγελία, τέθηκαν υπό κράτηση 750 άνθρωποι.

Ο Ιούλιος ήταν ο θερμότερος μήνας για την Κίνα, στη σύγχρονη ιστορία της. Οι θερμοκρασίες διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στους 23,21 βαθμούς Κελσίου. Τη θερμότερή του ημέρα κατέγραψε συνολικά ο πλανήτης στις 22 Ιουλίου. Η παγκόσμια μέση θερμοκρασία τότε έφτασε τους 17,15 βαθμούς Κελσίου.

Και ο καιρός: Αίθριος στην Αττική, με βοριάδες τοπικά ως 7 μποφόρ που θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 36 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα