back to top
33.5 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

33.5 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Καλύτερη εικόνα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε ύφεση. Συνολικά έχουν εκδοθεί τρία μηνύματα του 112. Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή. Iσχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις παραμένουν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στον Πισσώνα Ευβοίας. Η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να είναι σε επιφυλακή ώστε να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Νωρίτερα τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης όταν ανετράπη πυροσβεστικό όχημα.

Υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν σήμερα με εκπροσώπους των περιφερειακών συμμάχων του Ιράν από τον Λίβανο, το Ιράκ και την Υεμένη προκειμένου να συζητήσουν ενδεχόμενα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ μετά το θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια δήλωσαν πέντε πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται αξιωματούχους της χώρας ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έδωσε εντολή για άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια, και θα απαντήσει σκληρά σε κάθε μορφή επιθετικότητας από όπου κι αν προέρχεται”, τόνισε ο Μπένιαμιν Νετανιάχου απευθυνόμενος στον ισραηλινό λαό, σε έκτακτο διάγγελμα του. Έκκληση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν να συνεχιστούν οι «προσπάθειες» για να συναφθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Άλυτη εξίσωση για την ώρα χαρακτήρισε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ. Χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση ως την δυσκολότερη φάση που έχει υπάρξει μεταπολεμικά και έκανε λόγο για σοβαρή κλιμάκωση.

Συνεδριάζει αύριο στις δέκα το πρωι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να συζητήσει και να λάβει απόφαση – επί των αιτημάτων της αντιπολίτευσης- να κληθεί η εισαγγελέας του αρείου Πάγου και να διαβιβαστεί το πόρισμα με το οποίο οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ κρίθηκαν νόμιμες και η υπόθεση αρχειοθετήθηκε. Προηγήθηκαν αιτήματα πέντε κομμάτων. Η αυριανή συνεδρίαση αναμένεται θυελλώδης καθώς η πλευρά της πλειοψηφίας αναμένεται να απορρίψει την κλήση των ανώτατων δικαστικών λειτουργών.

H Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι το αίτημα της αντιπολίτευσης για σύγκληση της επιτροπής επί δικαστικής κρίσης συνιστά ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη και κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών.

Στα 16,391 σεντς ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται το “πράσινο” τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Αύγουστο που ανακοινώθηκε νωρίτερα έναντι 13,557 σεντς τον Ιούλιο.

Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα προτείνει η χώρα μας για την θέση του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στις 6 θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νέα κρούσματα πανώλης ανιχνεύθηκαν στην Κρήτη και στη Λάρισα. Έως τώρα έχει προγραμματιστεί η θανάτωση 13 χιλιάδων ζώων.

Λήγει αύριο 2 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα.

Τουλάχιστον 182 οι νεκροί στις πληγείσες περιοχές στην Κεράλα εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ινδίας.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών επικράτησε με 13-11 των ΗΠΑ κλειδώνοντας την πρόκρισή της στα προημιτελικά. Απέναντι στον παγκόσμιο θρύλο του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς θα τεθεί στις 8 το βράδυ αντιμέτωπος ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τα προημιτελικά του αγωνίσματος. Στον τελικό στα 200μ ύπτιο θα αγωνιστεί απόψε ο Απόστολος Χρήστου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.33 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα