33.5 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

33.5 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Κατρίνης: Για μια μεγάλη παράταξη που θα είναι με την πλευρά των πολιτών και όχι με τα καρτέλ

Διαβάστε επίσης

‘’Οι Έλληνες πολίτες, οι Έλληνες καταναλωτές είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στην ακρίβεια, στην αισχροκέρδεια. Η κυβέρνηση, που η ίδια δημιούργησε τις μονοπωλιακές και ολιγοπωλιακές καταστάσεις στην οικονομία, είναι ανίκανη και, κυρίως, απρόθυμη να τους προστατεύσει, τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Πρόεδρο της ΕΚΠΟΙΖΩ κ. Καλαποθαράκου και τον Πρόεδρο της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών, κ. Ραυτόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει την επιλογή του: είναι με τα καρτέλ, με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Εμείς όμως είμαστε αλλού, είμαστε με τους πολλούς, με τους πολίτες που τους στερούν ακόμα και αυτό το δικαίωμα των λίγων ημερών ξεκούρασης και διακοπών’’ δήλωσε ο κ.Κατρίνης.

Οι εκπρόσωποι της ΕΚΠΟΙΖΩ από την πλευρά τους επικεντρώθηκαν στην πλήρη-όπως ανέφεραν- αδυναμία δημόσιου ελέγχου στα είδη διατροφής και τα είδη πρώτης ανάγκης, στην ενεργειακή φτώχεια, στις υπέρογκες χρεώσεις των τραπεζικών υπηρεσιών αλλά και στην πτώση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 4 στις 10 οικογένειες, δεν θα καταφέρουν να κάνουν φέτος διακοπές.
Και αυτοί που θα κάνουν διακοπές, είναι αναγκασμένοι να μειώνουν τις ημέρες διακοπών τους αλλά και τις βασικές καταναλωτικές δαπάνες στον τόπο των διακοπών τους.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών κ.Ραυτόπουλος χαρακτήρισε «όνειρο
θερινής νυκτός» τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για μείωση στις τιμές σε 3000 ετικέτες
βασικών ειδών ανάγκης ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει την κοινοτική οδηγία που έχει εκδοθεί από τον Απρίλιο του 2022 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αφορά στη δυνατότητα ευελιξίας στους συντελεστές του ΦΠΑ, προς όφελος του τελικού καταναλωτή και με στόχο τη διαφύλαξη της αγοράς από αθέμιτες πρακτικές κερδοσκοπίας.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα