back to top
33.2 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

33.2 C
Athens
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Ράφτης: «Ο Πετρούνιας δεν φοβάται τα δύσκολα και θα μπει στον τελικό για το καλύτερο»

Διαβάστε επίσης

Πανέτοιμος είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας για τον τελικό των κρίκων, δικεικώντας ένα ακόμη-το τρίο στη σειρά- Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο 33χρονος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Ρίο και «χάλκινος» στο Τόκιο στο αγαπημένο του όργανο, θα επιδιώξει στον τελικό μία πολύ καλύτερη εμφάνιση και υψηλότερη βαθμολογία από εκείνη του προκριματικού (6ος με 14,800 β.), αποτελώντας τον πιο έμπειρο και τον πλέον καταξιωμένο από τους οκτώ φιναλίστ.

«Ο Λευτέρης είναι σε εξαιρετική ψυχολογική κατάσταση. Ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει και τι θέλει να πετύχει. Είναι ψύχραιμος, ήρεμος και δεν φοβάται τα δύσκολα. Τι να φοβηθεί ένας αθλητής που έχει φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο και έχει πετύχει τόσο πολλά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, και πρόσθεσε:

«Στην προπόνηση της Τετάρτης εκτέλεσε πολύ καλά το πρόγραμμά του και προχωράμε όπως πρέπει. Στον τελικό θα μπούμε για να πετύχουμε το μέγιστο που μπορούμε και θα δούμε πού θα μας φέρει. Έχουμε φτάσει σε απόσταση βολής από το μετάλλιο και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να το πάρουμε. Σ’ έναν αγώνα μπορεί να συμβεί οτιδήποτε, αλλά εμείς πάντοτε κοιτάμε την κορυφή. “ Μ’ αρέσει να κοιτάω ψηλά”, που λέει και το τραγούδι!»

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι κανείς αθλητής στο παρελθόν δεν έφτασε τα τρία Ολυμπιακά μετάλλια στους κρίκους, ο Δημήτρης Ράφτης σχολίασε: «Το τρίτο μετάλλιο θα είναι ένα μοναδικό κατόρθωμα, αλλά για μένα έχει μεγάλη αξία και το γεγονός ότι αυτός ο αθλητής είναι για τρίτη φορά φιναλίστ σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε ισάριθμες συμμετοχές».

Ο ανταγωνισμός στον τελικό του Παρισιού αναμένεται ισχυρότερος από κάθε άλλη φορά, αλλά ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» θα είναι ένα από τα τρία μεγάλα φαβορί σύμφωνα με τον προπονητή του: «Θα είναι ένας αγώνας με πολύ υψηλό ανταγωνισμό για τον Λευτέρη, αλλά πάντοτε ήταν δύσκολοι οι τελικοί.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι βασικοί αντίπαλοί μας για τα μετάλλια θα είναι οι δύο Κινέζοι και ο Τούρκος αθλητής. Δεν ήταν το αρχικό μας πλάνο να εκτελέσει τρίτος το πρόγραμμά του, μετά τους Κινέζους αθλητές, αλλά είμαστε καλά και έτσι.

Δεν μας χαλάει καθόλου. Εάν ο Λευτέρης πετύχει την εξαιρετική εκτέλεση που θέλουμε, πιστεύω ότι σ’ εκείνο το σημείο θα παγιωθεί η τριάδα των μεταλλίων. Μετά την εμφάνιση των τριών φαβορί, που θα ανοίξουν τον αγώνα, το βάρος θα είναι πολύ μεγάλο για τους υπόλοιπους φιναλίστ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα