back to top
29.7 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

29.7 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Χρήστου: “Το μετάλλιο αυτό είναι μία λύτρωση για μένα”

Διαβάστε επίσης

Σε θρίαμβο του Απόστολου Χρήστου και της ελληνικής κολύμβησης εξελίχθηκε ο τελικός των 200μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Έλληνα πρωταθλητή να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και να χαρίζει στην χώρα μας το δεύτερο της μετάλλιο στο Παρίσι και πρώτο στην Ιστορία της στην κολύμβηση στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη!

«Το μετάλλιο αυτό είναι μία λύτρωση για μένα και ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Είναι μία επιτυχία που ποτέ δεν την είχα φανταστεί, αν και την είχα θέσει σαν στόχο. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα», είπε λίγα λεπτά μετά τον θρίαμβο του ο Χρήστου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και συνέχισε:

– Το σκεφτόσουν πριν από μέρες αν θα κολυμπήσεις στα 200μ. Ύπτιο. Τελικά «μπήκες» και θριάμβευσες.
«Σήμερα ήταν μία κούρσα που ήξερα ότι μπορώ να διεκδικήσω μετάλλιο. Ήταν μεγάλα ονόματα, αλλά ήταν ευνοϊκό για εμένα το… πεδίο μάχης. Κολύμπησα πάρα πολύ γρήγορα και ο χρόνος μου ήταν πάρα πολύ καλός.

– Ήταν τακτική να ξεκινήσεις πάρα πολύ δυνατά;
«Ναι ήταν τακτική. Ήθελα να περάσω γρήγορα, ούτως ώστε μετά να κρατηθώ και να μην προλάβουν να με περάσουν πολλοί. Τελικά μόνο ο Ούγγρος με πέρασε που είναι πάρα πολύ καλός. Στο τέλος το έχασα λόγω κούρασης».

– Έχεις συνειδητοποιήσει ότι χάρισες στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στην κολύμβηση σε Ολυμπιακούς Αγώνες;
«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Αν μου έλεγαν ότι θα πάρω μετάλλιο στα 200μ. δεν θα το πίστευα, αλλά να που κάποια πράγματα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις».

– Τι σημαίνει για εσένα αυτό το μετάλλιο και πού το αφιερώνεις;
«Το μετάλλιο σβήνει κάθε άσχημη στιγμή που είχα μέχρι σήμερα. Το αφιερώνω στην οικογένεια μου και κυρίως στον αδερφό μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα