back to top
29.7 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

29.7 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Κατασβέστηκε λίγο μετά τη μία η φωτιά που εκδηλώθηκε μετά τις 11 χθες το βράδυ στη Μαρίνα Ζέας. Τρία πολυτελή σκάφη τυλίχτηκαν στις φλόγες ενώ χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός ατόμων που εκείνη την ώρα έκαναν βόλτα στην προβλήτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πυροσβέστης λιποθύμησε, καθώς παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σχεδόν ταυτόχρονα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πέτρα Αγίας Κυριακής της Βαρυμπόμπης. Στο σημείο έσπευσαν 45 πυροσβέστες με ομάδες πεζοπόρων και εθελοντές και υδροφόρες δήμων. Λίγο μετά τη μία και αυτή η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Την πυροσβεστική απασχόλησε στη διάρκεια της νύχτας μία ακόμη φωτιά και συγκεκριμένα στις 10 και μισή σε οχήματα εντός οικοπεδικού χώρου επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στους Αγίους Αναργύρους Αττικής. Για την κατάσβεσή της κιντοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις ενώ στην περιοχή έγινε και αποκλεισμός δρόμων προκαλώντας και κυκλοφοριακά προβλήματα.

Τεράστια επιτυχία για τον Απόστολο Χρήστου, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο, με επίδοση 1.54.82 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Είναι το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στην κολύμβηση και το δεύτερο για την ελληνική αποστολή μετά από το χάλκινο του Θοδωρή Τσελίδη, στο τζούντο.

Την ήττα με 2-0 σετ γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και αποκλείστηκε από το ολυμπιακό τουρνουά.

Σεισμός μεγέθους 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:41 στην Αττική. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 5 χιλιόμετρα ανατολικά βορειοανατολικά του Καπανδριτίου. Η δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές στα βόρεια προάστια της Αττικής, αλλά και στο Περιστέρι, το Ίλιον και το Αιγάλεω.

Στη Μέση Ανατολή: Εντείνονται οι φόβοι για γενίκευση του πολέμου με το Ιράν να προετοιμάζεται για αντίποινα προκαλώντας ντόμινο χτυπημάτων τις επόμενες ημέρες και τους αναλυτές να εκφράζουν φόβους ότι οι οποίες συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός τινάχτηκαν στον αέρα μετά τις δολοφονίες Χανίγιε στη Τεχεράνη και Σουκρ στη Βηρυτό.

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν ονόμασε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, αρχιτέκτονα της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας από ιρανικής πλευράς, τον Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, αντιπρόεδρο και σύμβουλό του για τις στρατηγικές υποθέσεις, μετέδωσε επίσημο ιρανικό μέσο ενημέρωσης.

Στη θέση αυτή «θα είστε αρμόδιος για να παρακολουθείτε τις μείζονες εθνικές και διεθνείς εξελίξεις καθώς και τον βαθμό επιτυχίας στην επίτευξη των στόχων» της κυβέρνησης, ανέφερε ο κ. Πεζεσκιάν στην επιστολή με την οποία ονόμασε τον κ. Ζαρίφ στο αξίωμα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Σε αυτό το φόντο σε κατάσταση συναγερμού παραμένει το Ισραήλ για την πιθανότητα αντιποίνων από τη Χεζμπολάχ και τους συμμάχους της .

Οι σειρήνες ήχησαν χθες βραδυ στο βόρειο Ισραήλ καθώς η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 60 ρουκέτες, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan, υποστηρίζοντας ότι έχει βάλει στο στόχαστρο το κιμπούτς Ματζούβα στη Δυτική Γαλιλαία. Σύμφωνα με το CNN, ο ισραηλινός στρατός εκτίμησε ότι μόλις πέντε ρουκέτες πέρασαν στο Ισραήλ. Ενεργοποιήθηκε το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι ήταν η απάντηση σε ισραηλινό πλήγμα χθες στο Λίβανο στο οποίο τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν.

Είχε προηγηθεί δήλωση του αρχηγού της σιιτικής οργάνωσης Χασάν Νασράλα ότι θα υπάρξει απάντηση στη δολοφονία του Σουκρ και ότι «ο πόλεμος με το Ισραήλ εισήλθε σε νέα φάση».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι ξεκαθάρισε χθες βράδυ ότι η αεροπορική επιδρομή που προκάλεσε τον θάνατο ανώτερου διοικητή της Χεζμπολάχ στον Λίβανο ήταν η μόνη που διεξήγαγε το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή τη νύχτα της περασμένης Τρίτης προς Τετάρτη.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Μπάιντεν, επανέλαβε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο και θα απαντήσει σκληρά σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια.

Εν τω μεταξύ, το ισραηλινό συμβούλιο εθνικής ασφάλειας προειδοποίησε τους Ισραηλινούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι το Ιράν ή οι σύμμαχοί του ενδέχεται να στοχοποιήσουν ισραηλινά ή εβραϊκά ιδρύματα εκτός Ισραήλ.

Ημέρα εθνικού πένθους σήμερα στην Τουρκία, με απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς στην Ντόχα του Κατάρ θα πραγματοποιηθεί η κηδεία και η ταφή του Ισμαήλ Χανίγιε.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα: Κορυφώνεται η ανησυχία για την πανώλη των αιγοπροβάτων. Σε 35 ανέρχονται τα κρούσματα, καθώς χθες εντοπίστηκαν νέα στην Ηλεία και στη Βόνιτσα. Αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγμάτων από κτηνοτροφική μονάδα της Κομοτηνής όπου οι πρώτες κλινικές ενδείξεις είναι θετικές. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 13.000 ζώα έχουν θανατωθεί μέχρι στιγμής.

Συνεδριάζει στις 10 το πρωί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά από αιτήματα που κατέθεσαν έξι κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να συζητήσει και να λάβει απόφαση για την κλήση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη και του αντιεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση αναφορικά με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των υποκλοπών στο σκέλος που αφορά στην ΕΥΠ.

H ΝΔ αντιδρά και υποστηρίζει ότι το αίτημα της αντιπολίτευσης για σύγκληση της επιτροπής επί δικαστικής κρίσης συνιστά ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη και κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών.

«Στο τέλος του μήνα θα γνωρίζουμε και το χαρτοφυλάκιο το οποίο θα αναλάβει η πατρίδα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος προτάθηκε από τη χώρα μας για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η Ελλάδα «θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο θα αντανακλά και τη σημαντική πρόοδο που έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια, αλλά και τον ιδιαίτερο γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό ρόλο της».

Ψηφιακά διαθέσιμες, μέσω της εφαρμογής myAADE, από σήμερα όλες οι βεβαιώσεις του φορολογικού μητρώου. Ειδικότερα, όλοι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εκδίδουν εκτός από τις βεβαιώσεις στοιχείων μητρώου και εκείνες που περιέχουν το ιστορικό μεταβολών των στοιχείων τους συγκεντρωτικά ή ανά θεματική ενότητα.

Στο ποδόσφαιρο: Η ΑΕΚ προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Conference league κερδίζοντας με 0-4 εκτός έδρας την Ίντερ ντ’ Εσκάλδες στην Ισπανία και θα αντιμετωπίσει την αρμένικη Νόα.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 4-0 της Μπότεφ στη Βουλγαρία και προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ. Στις 8 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ και στις 15 του ίδιου μήνα στο Άμστερνταμ οι αγώνες.

Και ο καιρός: Αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στους 25 βαθμούς αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα