back to top
34.2 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

34.2 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής -μετά από ξεχωριστά αιτήματα έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ζητούν να κληθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και να διαβιβαστεί το πόρισμα, με το οποίο οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ κρίθηκαν νόμιμες και η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

Η συνεδρίαση αναμένεται θυελλώδης, καθώς η πλευρά της πλειοψηφίας, όπως όλα δείχνουν, θα απορρίψει την κλήση των ανώτατων δικαστικών λειτουργών, με το σκεπτικό ότι ποτέ στο παρελθόν η Βουλή δεν έχει θέσει υπό την κρίση της δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα ανώτατων δικαστηρίων.

Δίκτυο παρακολούθησης κυβερνητικών αξιωματούχων, πολιτικών, δικαστικών και δημοσιογράφων φέρονται να είχαν στήσει οι τέσσερις κατηγορούμενοι ιδιώτες- επιχειρηματίες, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση με το κακόβουλο λογισμικό Predator, όπως περιγράφεται στο πολυσέλιδο πόρισμα που συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης και στο οποίο στηρίχτηκε η άσκηση της ποινικής δίωξης.

Η απόδοση ποινικών ευθυνών αφορά πλημμελήματα για παραβάσεις της νομοθεσίας για το τηλεφωνικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα.

Προειδοποίηση για πιθανή προσπάθεια να πληγεί στόχος Ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα έχουν απευθύνει υπηρεσίες ασφαλείας του εξωτερικού στη σκιά των απειλών έναντι του Ισραήλ για αντίποινα από Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ. Η ΕΥΠ, σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με ομόλογες αρχές του εξωτερικού ενώ στενή συνεργασία υπάρχει και με την Κύπρο.

Οδηγία από το ισραηλινό συμβούλιο εθνικής ασφάλειας προς τους Ισραηλινούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Στη Μέση Ανατολή, που μένει σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού, οι σειρήνες ήχησαν χθες βράδυ στο βόρειο Ισραήλ καθώς η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 60 ρουκέτες, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου. Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «δεσμευμένες» να εγγυηθούν την ασφάλεια του εβραϊκού κράτους μπροστά σε «όλες τις απειλές του Ιράν».

Στην τηλεφωνική συνδιάλεξη συμμετείχε και η Καμάλα Χάρις.

Την πρόσβαση στο instagram διέκοψε η Τουρκία, με απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνολογιών Πληροφορικής της κυβέρνησης. Επισήμως δεν δόθηκε κάποια εξήγηση. Ωστόσο ορισμένα μέσα ενημέρωσης και πολλοί χρήστες στην πλατφόρμα Χ, αναφέρουν το γεγονός ότι το Instagram δεν επιτρέπει τις αναρτήσεις για τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε.

Στην Τουρκία σήμερα είναι ημέρα εθνικού πένθους, καθώς θα γίνει η ταφή του Ισμαήλ Χανίγιε, στη Ντόχα του Κατάρ.

Η μεγαλύτερη ανταλλαγή κρατουμένων Δύσης – Ρωσίας μετά τον Ψυχρό Πόλεμο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες στην Άγκυρα. Το αεροπλάνο που μετέφερε τους τρεις απελευθερωμένους Αμερικανούς – τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς, τον πρώην πεζοναύτη των ΗΠΑ, Πολ Γουίλαν και τη Ρωσοαμερικανίδα δημοσιογράφο Άλσου Κουρμάσεβα, προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Andrews στο Μέριλαντ το βράδυ. Τους υποδέχθηκαν ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις.

Αντιδράσεις προκαλεί πάντως στη Γερμανία η αποφυλάκιση του Ρώσου Βαντίμ Κράζικοφ, που έγινε στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων. Ο Κράζικοφ είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία, μετά από εντολή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ενός Γεωργιανού αντιπάλου του Κρεμλίνου, σε πάρκο του Βερολίνου, το 2019.

Τελευταία ημέρα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα. Λήγει η προθεσμία και για την πληρωμή εφάπαξ του φόρου εισοδήματος με έκπτωση 3%.

Σε 35 ανέρχονται τα κρούσματα πανώλης αιγοπροβάτων, καθώς χθες εντοπίστηκαν νέα στην Ηλεία και στη Βόνιτσα. Αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγμάτων από κτηνοτροφική μονάδα της Κομοτηνής όπου οι πρώτες κλινικές ενδείξεις είναι θετικές. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 13.000 ζώα έχουν θανατωθεί μέχρι στιγμής.

33 κτηνοτροφικές μονάδες πρέπει να αποζημιωθούν καθώς έχασαν το ζωικό τους κεφάλαιο, είπε στον Αθήνα 9.84 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Τρία σκάφη βυθίστηκαν κι ένα υπέστη εκτεταμένες ζημιές στη Μαρίνα Ζέας μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ σε τουριστικό πλοίο και επεκτάθηκε γρήγορα και στα υπόλοιπα.

Ο χώρος στο λιμάνι έχει αποκλειστεί. Το Λιμενικό έχει τοποθετήσει πλωτό φράγμα για την αποτροπή της θαλάσσιας ρύπανσης.

Οι καπνοί ήταν τόσο έντονοι που δέκα άτομα τα οποία έκαναν βόλτα στην προβλήτα εγκλωβίστηκαν και κάλεσαν για βοήθεια. Σε ασφαλές σημείο τους μετέφερε πλωτό σκάφος του Λιμενικού.

Την πυροσβεστική απασχόλησε στη διάρκεια της νύχτας άλλη μία φωτιά σε οχήματα εντός οικοπέδου επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στους Αγίους Αναργύρους.

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ξαφνικές πλημμύρες στους πρόποδες των Ιμαλαΐων στην Ινδία και χιλιάδες προσκυνητές που εγκλωβίστηκαν ενώ βρισκόντουσαν καθ’ οδόν για σημαντικό ναό των ινδουιστών χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την περιοχή με ελικόπτερα.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, σημαντική ημέρα η σημερινή για την ελληνική αποστολή σε κωπηλασία, κολύμβηση και μπάσκετ.

Και ο καιρός: Αίθριος καιρός στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί έως 5 μποφόρ στα ανατολικά. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 37 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα