back to top
34.2 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

34.2 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Δίκτυο παρακολούθησης κυβερνητικών αξιωματούχων, πολιτικών, δικαστικών και δημοσιογράφων φέρονται να είχαν στήσει οι τέσσερις κατηγορούμενοι ιδιώτες- επιχειρηματίες, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση με το κακόβουλο λογισμικό Predator, όπως περιγράφεται στο πολυσέλιδο πόρισμα που συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης και στο οποίο στηρίχτηκε η άσκηση της ποινικής δίωξης.

Η απόδοση ποινικών ευθυνών αφορά πλημμελήματα για παραβάσεις της νομοθεσίας για το τηλεφωνικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα.

Συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής -μετά από ξεχωριστά αιτήματα έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ζητούν να κληθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και να διαβιβαστεί το πόρισμα, με το οποίο οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ κρίθηκαν νόμιμες και η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

Η πλευρά της πλειοψηφίας, όπως όλα δείχνουν, θα απορρίψει την κλήση των ανώτατων δικαστικών λειτουργών, με το σκεπτικό ότι ποτέ στο παρελθόν η Βουλή δεν έχει θέσει υπό την κρίση της δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα ανώτατων δικαστηρίων.

Προειδοποίηση για πιθανή προσπάθεια να πληγεί στόχος Ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα έχουν απευθύνει υπηρεσίες ασφαλείας του εξωτερικού στη σκιά των απειλών έναντι του Ισραήλ για αντίποινα από Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ. Η ΕΥΠ, σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με ομόλογες αρχές του εξωτερικού ενώ στενή συνεργασία υπάρχει και με την Κύπρο.

Οδηγία από το ισραηλινό συμβούλιο εθνικής ασφάλειας προς τους Ισραηλινούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Προειδοποιεί ότι μπορεί να στοχοποιηθούν ισραηλινά ή εβραϊκά ιδρύματα.

Η Μέση Ανατολή παραμένει σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού. Σειρήνες ήχησαν χθες βράδυ στο βόρειο Ισραήλ καθώς η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 60 ρουκέτες, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου. Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «δεσμευμένες» να εγγυηθούν την ασφάλεια του εβραϊκού κράτους μπροστά σε «όλες τις απειλές του Ιράν».

Στην τηλεφωνική συνδιάλεξη συμμετείχε και η Καμάλα Χάρις.

Την πρόσβαση στο instagram διέκοψε η Τουρκία, με απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνολογιών Πληροφορικής της κυβέρνησης. Επισήμως δεν δόθηκε κάποια εξήγηση. Ωστόσο ορισμένα μέσα ενημέρωσης και πολλοί χρήστες στην πλατφόρμα Χ, αναφέρουν το γεγονός ότι το Instagram δεν επιτρέπει τις αναρτήσεις για τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε.

 

Στην Τουρκία σήμερα είναι ημέρα εθνικού πένθους, καθώς θα γίνει η ταφή του Ισμαήλ Χανίγιε, στη Ντόχα του Κατάρ.

Σε εξέλιξη φωτιά που ξέσπασε στις 10 και μισή το πρωί σε χώρο επιχείρησης επί της οδού Τατοΐου, στις Αχαρνές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίγονται παλέτες. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και εθελοντές, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και 2 ελικόπτερα.

Σε 35 ανέρχονται τα κρούσματα πανώλης αιγοπροβάτων, καθώς χθες εντοπίστηκαν νέα στην Ηλεία και στη Βόνιτσα. Αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγμάτων από κτηνοτροφική μονάδα της Κομοτηνής όπου οι πρώτες κλινικές ενδείξεις είναι θετικές. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 13.000 ζώα έχουν θανατωθεί μέχρι στιγμής.

33 κτηνοτροφικές μονάδες πρέπει να αποζημιωθούν καθώς έχασαν το ζωικό τους κεφάλαιο, είπε στον Αθήνα 9.84 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Το ύψος της έκτακτης στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τα οικιακά τιμολόγια που αφορά τις καταναλώσεις του Αυγούστου ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τρία σκάφη βυθίστηκαν κι ένα υπέστη εκτεταμένες ζημιές στη Μαρίνα Ζέας μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ σε τουριστικό πλοίο και επεκτάθηκε γρήγορα και στα υπόλοιπα.

Ο χώρος στο λιμάνι έχει αποκλειστεί. Το Λιμενικό έχει τοποθετήσει πλωτό φράγμα για την αποτροπή της θαλάσσιας ρύπανσης.

Οι καπνοί ήταν τόσο έντονοι που δέκα άτομα τα οποία έκαναν βόλτα στην προβλήτα εγκλωβίστηκαν και κάλεσαν για βοήθεια. Σε ασφαλές σημείο τους μετέφερε πλωτό σκάφος του Λιμενικού.

Συναγερμός το πρωί στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» στη Ρόδο μετά από αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε μονοκινητήριο αεροσκάφος, το οποίο ξεκίνησε από την Κω με προορισμό τη Λάρνακα της Κύπρου.

Ο πιλότος διαπίστωσε κατά τη διάρκεια της πτήσης ότι το αεροσκάφος είχε πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα και ακολούθησε η διαδικασία έκτακτης προσγείωσης, που έγινε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, σημαντική ημέρα η σημερινή για την ελληνική αποστολή σε κωπηλασία, κολύμβηση και μπάσκετ.

Σε λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 12 και 42 ο τελικός της δικόπου των γυναικών στην κωπηλασία με τις Μπούρμπου/Αναστασιάδου. Ακολουθούν από τη μία το μεσημέρι άλλοι δύο τελικοί με τους Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζή και Φίτσιου/Κόντου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Τελευταία ευκαιρία πρόκρισης για την Εθνική ομάδα μπάσκετ στο παιχνίδι με την Αυστραλία στις 2.30. Στις 9 και μισή το βράδυ ο τελικός του Κριστιάν Γκολομέεφ στα 50μ. ελεύθερο στην κολύμβηση.

Και ο καιρός: Αίθριος καιρός στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί έως 5 μποφόρ στα ανατολικά. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 37 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα