back to top
28.9 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

28.9 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Συνολικά τέσσερα μετάλλια μετρά η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών επικράτησε σήμερα με σκορ 77-71 της Αυστραλίας και περιμένει νίκη της Σερβίας επί του Νοτίου Σουδάν με πάνω από τρεις βαθμούς διαφορά- αύριο στις δέκα το βράδυ -για να μάθει εάν προκρίνεται στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά ως τρίτη καλύτερη ομάδα των ομίλων. Προηγήθηκαν τα δυο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα στο αγώνισμα της Κωπηλασίας, ανδρών και γυναικών στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζή και Φίτσιου/Κοντού οι Ολυμπιονίκες που ανεβαίνουν στο βάθρο. Θερμά συγχαρητήρια και στους τέσσερις κωπηλάτες από την ΠτΔ Κατερίνα Σακκελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και από το ΚΚΕ. Νωρίτερα πέρασαν, στον τελικό της σφυροβολίας ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και η Τατιάνα Γκούσιν στο άλμα εις ύψος. Στις 9 και μισή το βράδυ ο τελικός του Κριστιάν Γκολομέεφ στα 50μ. ελεύθερο στην κολύμβηση. «Είναι μια απίστευτη στιγμή που μου δίνει μεγάλη χαρά και εύχομαι να αποτελέσει την αρχή ώστε να έρθουν και άλλες επιτυχίες και να γίνει πιο δημοφιλής η κολύμβηση στη χώρα μας, να αποκτήσει τη δημοτικότητα που της αξίζει», δήλωσε ο αργυρός Ολυμπιονίκης στα 200μ. ύπτιο Απόστολος Χρήστου μιλώντας στον Αθήνα 9.84. Βαριά ήττα όμως υπέστη η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών με σκορ 12-8 από την Ιταλία.Την Κυριακή απέναντι στην Γαλλία θα αγωνιστεί για την πρόκρισή της στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, εφόσον η ομάδα της διοργανώτριας χώρας δεν νικήσει τις ΗΠΑ απόψε.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην κηδεία του πολιτικού αρχηγού της Χαμάς Ισαμαήλ Χανίγιε στην Ντόχα του Κατάρ, μετά την δολοφονία του την περασμένη Τετάρτη στην Τεχεράνη. Ανάμεσά τους και ο Χάλεντ Μεσάαλ, ο οποίος πιθανολογείται ότι θα αναλάβει το πολιτικό γραφείο της παλαιστινιακής οργάνωσης. Συμβολική επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε και στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Νέα διπλωματική κρίση μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ προκάλεσε η μεσίστια σημαία στην τουρκική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, προς τιμήν του Ισμαήλ Χανίγιε. Για επίπληξη κλήθηκε στο ισραηλινό ΥΠΕΞ ο αναπληρωτής πρέσβης της Τουρκίας, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel. «Το Ισραήλ δεν θα δεχθεί εκφράσεις συμμετοχής στο πένθος για έναν δολοφόνο όπως ο Ισμαήλ Χανίγιε» έγραψε στο Χ ο Ισραηλινός υπ. Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ.

Μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν πολλές χώρες υπό τον φόβο επιθέσεων σε ισραηλινούς στόχους. Σε ανοιχτή επικοινωνία η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική με ομόλογες αρχές του εξωτερικού. Στη Γαλλία, ο υπ. Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν ζήτησε την άμεση ενίσχυση της ασφάλειας της εβραϊκής κοινότητας. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, εξάλλου, κάλεσε σήμερα τους Γάλλους “που μπορεί να βρίσκονται ακόμη στο Ιράν” να εγκαταλείψουν τη χώρα “το συντομότερο δυνατόν”, λόγω του “αυξημένου” κινδύνου μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ και Τεχεράνης.

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση μετά την απόρριψη, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, των αιτημάτων που κατέθεσαν έξι κόμματα για κλήση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου ώστε να αιτιολογηθεί γιατί αρχειοθετήθηκε η υπόθεση των υποκλοπών, ως προς το σκέλος που αφορά στην ΕΥΠ, καθώς και του αιτήματος διαβίβασης του επίμαχου πορίσματος στη Βουλή.

«Το ζήτημα της δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης δεν αφορά μόνο τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ορκιζόμαστε στο Σύνταγμα και στην τήρηση των κανόνων της χώρας μας -αλλά και των ευρωπαϊκών κανόνων-, όχι μόνο με βάση το κόμμα που ανήκουμε αλλά και με βάση την προσωπική μας ευθύνη στην πολιτική», τόνισε ο επικεφλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Talk Radio».

Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται την αλήθεια. Γι’ αυτό θα συνεχίσω τον αγώνα μου. Είναι ζήτημα δημοκρατίας τόνισε ερωτηθείς για το ζήτημα των παρακολουθήσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την περιοδεία του στην Αργολίδα.

«Το ΚΚΕ προτίθεται, μέσω του γενικού γραμματέα της ΚΕ, να ζητήσει το πόρισμα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και όλα τα συνοδευτικά στοιχεία, καθώς και τη διαβίβασή τους στη Βουλή χωρίς άλλη καθυστέρηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει ότι «Επιφυλάσσεται, για περαιτέρω ενέργειες που θα συμβάλουν στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης και στην ανάδειξη των ορίων και δεσμεύσεων της “ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας”».

Ο Αλέξης Χαρίστης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου επικοινώνησαν με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον πρόεδρο της ΚΟ της Νέας Αριστεράς να ζητεί τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Στις ΗΠΑ, Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε δριμύτατα την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και Δυτικών χωρών, χαρακτηρίζοντάς την ως «νίκη για τον Πούτιν». «Οι Ρώσοι πέτυχαν μια καλή δοσοληψία», είπε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία, ο οποίος αν και χαιρέτισε ως ένα θαυμάσιο γεγονός την απελευθέρωση του δημοσιογράφου Έβαν Γκέρσκοβιτς, έκανε λόγο για φρικτή συμφωνία που θα δημιουργήσει κακό προηγούμενο.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 25 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. -33 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα