back to top
34.5 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

34.5 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Έξι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου – Συνεχίζονται οι αεροψεκασμοί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Διαβάστε επίσης

Σε μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας αλλά και σε έντονη κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου οδήγησαν οι ήπιες θερμοκρασίες, που επικράτησαν τον χειμώνα  σύμφωνα με ρεπορτάζ της ertnews.

Φέτος, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής έξι θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 73 ετών. Πέρυσι, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, είχαν καταγραφεί 11 περιστατικά και δύο θάνατοι, πρόπερσι 25 περιστατικά και κανένας θάνατος και το 2021 μόλις τρία περιστατικά.

Μέτρα προφύλαξης από τον Ιό του Δυτικού Νείλου παίρνουν ολοένα και περισσότεροι πολίτες.

Έως και σήμερα έχουν καταγραφεί περιστατικά σε οικισμούς στις περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Καρδίτσας, Λευκάδας, Χαλκιδικής, Πέλλας, Σερρών, Αχαΐας, Θεσπρωτίας καθώς και στη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης.

Σε εξέλιξη είναι οι αεροψεκασμοί σε ακατοίκητες περιοχές, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τους οικισμούς, που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, φέτος το καλοκαίρι η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου θα είναι εντονότερη, με τον ΕΟΔΥ να εξετάζει την λήψη μέτρων από την επόμενη εβδομάδα για τον περιορισμό του.

Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα