back to top
34.9 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

34.9 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Πακιστάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί από τις πλημμύρες

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αυτήν την εβδομάδα στο Πακιστάν εξαιτίας των ζημιών από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η Λαχώρη, αντιμετώπισε τις περισσότερες βροχοπτώσεις εδώ και πάνω από 4 δεκαετίες.

Ο ερχομός της εποχής των μουσώνων έφερε πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Νότια Ασία την περασμένη εβδομάδα, με τουλάχιστον 195 νεκρούς και σχεδόν 200 αγνοούμενους στο κρατίδιο Κεράλα της γειτονικής Ινδίας.

Οι βροχές έπληξαν το βόρειο Πακιστάν, προκαλώντας πλημμύρες, καταρρεύσεις κτιρίων και αύξησαν τον κίνδυνο πρόκλησης ηλεκτροπληξιών.

«Για άλλη μια φορά καταρρίφθηκε το ρεκόρ βροχοπτώσεων στη Λαχώρη πριν από 44 χρόνια», δήλωσαν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι στην βορειοανατολική επαρχία Παντζάμπ, όπου οι αρχές κατέγραψαν 6 θανάτους και προειδοποίησαν για ξαφνικές πλημμύρες στο νότιο τμήμα της αυτήν την εβδομάδα.

Στην Χάιμπερ Παστούνκβα, 12 παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους πάνω από 20 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες των τελευταίων τριών ημερών στη βορειοδυτική επαρχία Ανουάρ Σεχζάντ, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της επαρχίας.

Διεθνείς οργανισμοί, όπως ο ΟΗΕ, θεωρούν το Πακιστάν ως μια από τις πιο ευάλωτες χώρες στα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή. Πάνω από 1.700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατομμύρια εκτοπίστηκαν στις καταστροφικές πλημμύρες του 2022.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα