back to top
29.7 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

29.7 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Παρίσι 2024: Ο απολογισμός των ελληνικών συμμετοχών της Πέμπτης

Διαβάστε επίσης

Μία εξαιρετική μέρα για την ελληνική αποστολή στο Παρίσι ήταν η Πέμπτη (01/08).

Αρχικά, νωρίς το πρωί, ο Στέφανος Ντούσκος έκανε το 4Χ4 για την ελληνική κωπηλασία και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του μονοθέσιου σκιφ των ανδρών, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο (3/8), όπου θα έχει την ευκαιρία για ένα ακόμη μετάλλιο ή ακόμη καλύτερα να διατηρήσει την πρωτιά που κατέκτησε πριν από τρία χρόνια.

Τα πράγματα δεν πήγαν εξίσου καλά για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία πήρε την 22η θέση στα 20 χλμ. βάδην. Η ίδια, πάντως, δήλωσε συγκινημένη: «Δεν ονειρευόμουν τόσο ωραίο φινάλε. Ποτέ μου. Εφέτος μου χαρίστηκαν πάρα πολλές εμπειρίες απροσδόκητα, χωρίς να το περιμένω».

Εντυπωσιακή ήταν η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών, η οποία επικράτησε με 13-11 των ΗΠΑ, ανέβηκε στην κορυφή του 1ου ομίλου και εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά!

Η μεγαλύτερη στιγμή ήρθε πιο αργά το βράδυ. Μετά από φανταστική εμφάνισή του στον τελικό των 200μ. ύπτιο, ο Απόστολος Χρήστου πήρε τη δεύτερη θέση και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, το πρώτο στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης!

Τις επιτυχίες συνέχισε και ο Κριστιάν Γκολομέεφ, ο οποίος έκανε εκπληκτική κούρσα και προκρίθηκε στον τελικό των 50μ. ελεύθερο με τον έβδομο καλύτερο χρόνο! Έτσι, αύριο, Παρασκευή (02/08), στις 21:30 το βράδυ, ο 31χρονος πρωταθλητής μας θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος!

Στο τένις, τον αποκλεισμό γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε, ο Έλληνας τενίστας λύγισε από τον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς και γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ, στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τέλος, εκτός τελικού των 200μ. μεικτής ατομικής του Παρισιού έμεινε ο Απόστολος Παπαστάμος, τερματίζοντας 8ος στην ημιτελική σειρά του και συνολικά 16ος στην τελική κατάταξη.

Παρ’ όλα αυτά, μόνο η εμπειρία της συμμετοχής αλλά και η 16η θέση του κόσμου είναι μεγάλη επιτυχία για τον νεαρό Έλληνα αθλητή, ολοκληρώνοντας έτσι τις υποχρεώσεις του στους Αγώνες 2024.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα