back to top
34.2 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

34.2 C
Athens
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Ρεκόρ ζέστης τον Ιούλιο στην Ιαπωνία

Διαβάστε επίσης

Η Ιαπωνία αντιμετώπισε φέτος τον πιο ζεστό Ιούλιο από τότε που άρχισαν να καταγράφονται συγκριτικά στατιστικά στοιχεία πριν από 126 χρόνια, ανακοίνωσε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη χώρα ήταν υψηλότερες κατά 2,16 βαθμούς Κελσίου από τον μέσο όρο θερμοκρασιών για τον μήνα αυτόν, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Ιουλίου του 2023, κατά τον οποίο είχαν καταγραφεί θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τον μέσο όρο κατά 1,91 βαθμό Κελσίου.

«Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από τότε που άρχισαν να υπάρχουν στατιστικά στοιχεία, το 1898», σημείωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA) σε ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρίνισε ότι οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ήταν «σημαντικά πιο αυξημένες» στο σύνολο της χώρας.

Από τους 153 σταθμούς παρατήρησης στην Ιαπωνία, οι 62 κατέγραψαν ρεκόρ μέσης θερμοκρασίας τον Ιούλιο.

Από τον Απρίλιο, 59 άνθρωποι έχουν πεθάνει από θερμοπληξία στη χώρα, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Ομπρέλες και άλλα βοηθητικά προϊόντα για την αντιμετώπιση της ζέστης έχουν γίνει πολύ συνηθισμένα στους δρόμους, κυρίως του Τόκιο.

«Ύστερα από δύο ώρες ορθοστασία εδώ, είμαι τόσο ιδρωμένος που μπορώ κυριολεκτικά να στύψω το πουκάμισό μου. Είμαι μούσκεμα», δήλωσε στο AFP ο Χίρο Καν, ένας 56χρονος καλλιτέχνης δρόμου στην τουριστική συνοικία Ασακούσα.

«Ο κόσμος που είναι συνηθισμένος σε μια πιο ξηρή ζέστη, όπως στις ΗΠΑ, βρίσκει πιο δύσκολο να αντέξει τη ζέστη και την υγρασία στην Ιαπωνία», πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα ο νομός Σιζουόκα, νοτιοδυτικά του Τόκιο, ήταν ο πρώτος στην Ιαπωνία που είδε το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου φέτος, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο των 35 βαθμών Κελσίου που αντιστοιχεί στον ορισμό μιας “εξαιρετικά ζεστής” ημέρας από τις μετεωρολογικές αρχές.

Τα κύματα καύσωνα είναι ολοένα και πιο συχνά σε όλον τον κόσμο, ενώ η Κυριακή 21 Ιουλίου φέτος ήταν η πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί στα χρονικά, σύμφωνα με την Υπηρεσία της ΕΕ για την Κλιματική Αλλαγή “Κοπέρνικος” (Copernicus).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα