back to top
31 C
Athens
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2024

31 C
Athens
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Στην μεγαλύτερη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων στην Μέση Ανατολή από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα προχωρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπό το φόβο αντιποίνων από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, μετά τη δολοφονία του ηγέτη του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια. Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμό βρίσκεται το Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, το Ιράν πρόκειται να επιτεθεί στο Ισραήλ την ιερή μέρα των Εβραίων, που ξεκινά στις 12 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 13. Ήδη, οι Ισραηλινοί πολίτες έλαβαν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση επίθεσης στη χώρα. Ο δήμος της Ιερουσαλήμ διένειμε φάκελο με κατάλογο των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια υπογραμμίζοντας ότι οι κάτοικοι πρέπει να είναι σε θέση να φτάσουν άμεσα σ’ αυτά.   

Την ίδια ώρα, εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας σε πολλές δυτικές χώρες υπό τον φόβο επιθέσεων σε ισραηλινούς στόχους. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προειδοποίησε τους Ισραηλινούς να μην ταξιδέψουν σε περίπου 40 χώρες που έχουν χαρακτηριστεί μετρίου ή υψηλού επιπέδου απειλής.  

Στη χώρα μας, σε ανοιχτή επικοινωνία με μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού βρίσκονται η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική. – Την αναστολή των πτήσεών της για Τελ Αβίβ έως τις 6 Αυγούστου και για Βηρυτό έως τις 8 Αυγούστου ανακοίνωσε η Aegean.   

Ελληνικές συμμετοχές σε 7 διαφορετικά αθλήματα περιλαμβάνει η σημερινή 8η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταξύ αυτών η παρουσία του Στέφανου Ντούσκου στις 10:42 στον τελικό του σκιφ ανδρών. Στις 11:10 μπαίνει στα προκριματικά του άλματος επί κοντώ των ανδρών ο Εμμανουήλ Καραλής.  

Την διαγραφή του Παύλου Πολάκη και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ζητεί η ΝΔ καταγγέλλοντας την εκ νέου ανάρτηση παλαιότερου κειμένου του κατά δικαστικών και δημοσιογράφων. “Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης δεν πάρουν ξεκάθαρη θέση, τότε η άθλια επίθεση στο κράτος δικαίου και σε δημοσιογράφους αποτελεί επίσημη θέση Κασσελάκη”, αναφέρει το κυβερνών κόμμα. 

Το όραμά της για μία πρωταγωνιστική παρουσία του ΠΑΣΟΚ στα πολιτικά δρώμενα και τη μεταστροφή του από κόμμα διαμαρτυρίας και ετεροπροσδιορισμού σε εν δυνάμει κόμμα εξουσίας παρουσίασε η υποψήφια για την προεδρία Νάντια Γιαννακοπούλου. Μιλώντας για την απόφασή της στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τους Κώστα Κορέλλη και Βαγγέλη Σαρακινό, η κυρία Γιαννακοπούλου σημείωσε χαρακτηριστικά την αδυναμία απορρόφησης από το ΠΑΣΟΚ των χιλιάδων ψηφοφόρων που έχασαν ΝΔ και  ΣΥΡΙΖΑ κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές, και αυτό λόγω αδυναμίας -όπως είπε- διατύπωσης καθαρού πολιτικού μηνύματος. 

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος του πρώτου κύματος των αδειούχων του Αυγούστου. Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς. Έως και το απόγευμα 26 πλοία θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. 

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε με το δίκτυο Fox News να συμμετάσχει σε τηλεμαχία με την Δημοκρατική αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις στις 4 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανάρτησή του. 

Και  καιρός… 

Αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.  

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα