back to top
35.2 C
Athens
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2024

35.2 C
Athens
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Δραματική είναι η αύξηση των θυμάτων στη Σομαλία, από την χθεσινοβραδινή επίθεση τζιχαντιστών, στη δημοφιλή παραλία Λίντο, του Μογκαντίσου. Για  τουλάχιστον 32 νεκρούς μιλά η αστυνομία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, ενώ 63 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι σοβαρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ.   

Ελληνικές συμμετοχές σε 7 διαφορετικά αθλήματα περιλαμβάνει η σημερινή 8η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταξύ αυτών η συμμετοχή του Στέφανου Ντούσκου, στον τελικό του σκιφ ανδρών, στις 12 και μισή, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, για την αλλαγή της ώρας. Για τα προκριματικά του άλματος επί κοντώ αγωνίζεται ο Εμμανουήλ Καραλής. 

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμό βρίσκεται το Ισραήλ, μετά τις απειλές του Ιράν ότι θα εκδικηθεί για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη. Επιπλέον πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή, αποστέλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με πληροφορίες των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, το Ιράν πρόκειται να επιτεθεί στο Ισραήλ την ιερή μέρα των Εβραίων, που ξεκινά στις 12 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 13.  

Την ίδια ώρα, εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας σε πολλές δυτικές χώρες υπό τον φόβο επιθέσεων σε ισραηλινούς στόχους. Στη χώρα μας, σε ανοιχτή επικοινωνία με μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού βρίσκονται η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική. Την αναστολή των πτήσεων για Τελ Αβίβ έως τις 6 Αυγούστου και για Βηρυτό έως τις 8 Αυγούστου ανακοίνωσε η Aegean.   

Την διαγραφή του Παύλου Πολάκη και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά η ΝΔ καταγγέλλοντας την εκ νέου ανάρτηση παλαιότερου κειμένου του κατά δικαστικών και δημοσιογράφων. “Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης δεν πάρουν ξεκάθαρη θέση, τότε η άθλια επίθεση στο κράτος δικαίου και σε δημοσιογράφους αποτελεί επίσημη θέση Κασσελάκη”, αναφέρει το κυβερνών κόμμα. 

Το όραμά της για μία πρωταγωνιστική παρουσία του ΠΑΣΟΚ στα πολιτικά δρώμενα και τη μεταστροφή του από κόμμα διαμαρτυρίας και ετεροπροσδιορισμού σε εν δυνάμει κόμμα εξουσίας παρουσίασε η υποψήφια για την προεδρία Νάντια Γιαννακοπούλου. Μιλώντας για την απόφασή της στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τους Κώστα Κορέλλη και Βαγγέλη Σαρακινό, η κυρία Γιαννακοπούλου σημείωσε χαρακτηριστικά την αδυναμία απορρόφησης από το ΠΑΣΟΚ των χιλιάδων ψηφοφόρων που έχασαν ΝΔ και  ΣΥΡΙΖΑ κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές, και αυτό λόγω αδυναμίας -όπως είπε- διατύπωσης καθαρού πολιτικού μηνύματος. 

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος του πρώτου κύματος των αδειούχων του Αυγούστου. Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς. Έως και το απόγευμα 26 πλοία θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. 

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε με το δίκτυο Fox News να συμμετάσχει σε τηλεμαχία με την Δημοκρατική αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις στις 4 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανάρτησή του. 

Και  καιρός… 

Αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.  

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα