back to top
33.1 C
Athens
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2024

33.1 C
Athens
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος του πρώτου κύματος των αδειούχων του Αυγούστου. Αυξημένη η κίνηση των αυτοκινήτων, ιδιαίτερα στις εξόδους των εθνικών οδικών δικτύων.  Πολύ αυξημένη από το πρωί η κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά. 

Από έναν πύραυλο μικρής ακτίνας που έφερε κεφαλή επτά περίπου κιλών σκοτώθηκε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, όπως ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν. 

 Την ίδια ώρα εντείνονται οι φόβοι για χτύπημα αντιποίνων στο Ισραήλ, μετά και την εκτίμηση Ιρανών αξιωματούχων στο ΟΗΕ, ότι η Χεζμπολάχ, θα το πλήξει σε βάθος και δεν θα περιοριστεί σε στρατιωτικούς στόχους στα σύνορα, μετά τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της λιβανέζικης ισλαμιστικής οργάνωσης, Φουάντ Σουκρ, στη Βηρυτό.  

Το Τελ Αβίβ βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά και τις απειλές του Ιράν ότι θα εκδικηθεί για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη. Σύμφωνα με πληροφορίες των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, το Ιράν πρόκειται να επιτεθεί στο Ισραήλ την ιερή μέρα των Εβραίων, που ξεκινά στις 12 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 13. Επιπλέον πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή, αποστέλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.  

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με μία εξαιρετική εμφάνιση, στον μεγάλο τελικό της Δευτέρας στο άλμα επί κοντό πέρασε ο Εμμανουήλ Καραλής και βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για το μετάλλιο.  

Στην κωπηλασία, εκτός βάθρου έμεινε ο Στέφανος Ντούσκος, στον τελικό του μονοθέσιου σκιφ. 

Στο πόλο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία με 14-13. 

“Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει μισό δισ. ευρώ δανεικά κι αγύριστα, οι εργαζόμενοί μας θα μπορούσαν να αμείβονται με μισθούς Γκρίνμπεργκ”, σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τις  οφειλές της ΝΔ, -όπως γράφει- προς προμηθευτές και υπαλλήλους, όπως φαίνονται στον ισολογισμό της. Απευθύνει δε ερώτημα προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης. ο οποίος εκούσια -όπως αναφέρει- “υπερδιπλασίασε τα χρέη της ΝΔ, τα εκτόξευσε στα 488 εκατ. ευρώ και φόρτωσε τους Έλληνες πολίτες με άλλα 52 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο, τα οποία ξοδεύει στην υγειά τους” όπως γράφει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τη Νάξο επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Μεταξύ άλλων απόψε στις 8 θα μιλήσει σε στελέχη και φίλους του Κινήματος.  

Ζητήματα ενεργειακής πολιτικής και διαχείρισης έθεσε μεταξύ άλλων από τα Χανιά ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Χάρης Δούκας. Μεταξύ άλλων μίλησε για δέσμευση του ηλεκτρικού χώρου από εκείνους που πήραν άδεια για να δημιουργήσουν αιολικά πάρκα, εμποδίζοντας ιδιώτες επιχειρηματίες και αγρότες να βάλουν έστω και ένα πάνελ. 

Το όραμά της για μία πρωταγωνιστική παρουσία του ΠΑΣΟΚ στα πολιτικά δρώμενα και τη μεταστροφή του από κόμμα διαμαρτυρίας και ετεροπροσδιορισμού σε εν δυνάμει κόμμα εξουσίας παρουσίασε η υποψήφια για την προεδρία Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τους Κώστα Κορέλλη και Βαγγέλη Σαρακινό. 

«Σχέδιο, διάλογος, λύσεις» είναι το τρίπτυχο των συναντήσεων του  υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος συνέχισε τις επαφές του με πολίτες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Ο κ. Γερουλάνος περιόδευσε σε Πτολεμαΐδα, Έδεσσα, Σκύδρα και Γιαννιτσά. 

Εφιαλτικές στιγμές ζούσε για περίπου έναν μήνα μια 32χρονη στα χέρια του συντρόφου της στο Διδυμότειχο καθώς ο άντρας φέρεται να την χτυπούσε, να την κρατούσε κλεισμένη στο σπίτι και να τη βίαζε. Σε βάρος του άνδρα σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό, παράνομη κατακράτηση και ενδοοικογενειακή βία, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του είναι σε εξέλιξη. 

Και  καιρός… 

Αίθριος  για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.  

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα